Loading...

Huşi: Hramul Parohiei „Nașterea Sfintei Fecioare Maria”

Distribuie cu:

Cu mare bucurie am sărbătorit Ziua Mamei noastre cereşti la 8 septembrie 2014, hramul bisericii din Huşi-Corni în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00 având ca invitat special pe Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar, însoţit în procesiune către altar de aproximativ 30 de preoţi unii din ţară, alţii veniţi din străinătate.

De asemenea, un mare număr de credincioşi împreună cu pr. paroh Andrei Ciobănică au venit în procesiune de la biserica „Sfântul Anton”, cântând şi rugându-se, purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinaţi de pr. paroh Benone Butacu şi de credincioşii parohiei având flori în mâini. Ambele comunităţi au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate aducând cinstire Preacuratei şi mulţumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă.

Presfințitul Aurel Percă și o parte din preoții concelebranți

Presfințitul Aurel Percă și o parte din preoții concelebranți

La începutul solemnităţii, Preasfinţitul şi-a exprimat bucuria de a fi din nou prezent în mijlocul comunităţii noastre, oferind salutul Preasfinţitului Petru Gherghel, păstorul diecezei, tuturor credincioşilor prezenţi invitându-ne să participăm cu inima la această celebrare dând cinstire Preacuratei.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Cristian Farcaş care ne-a invitat la o trăire mai intensă a Evangheliei în cadrul familiei, părinţii să fie exemple de viaţă creştină pentru copii şi să nu ne fie teamă a ne uni în rugăciune toţi membrii familiei. După modelul familiei din Nazaret, Preacurata va transforma familiile noastre în familii unde trăirea creştină este mod de viaţă, copleşindu-ne cu multe haruri.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulţumit Preasfintei Treimi pentru harurile revărsate în inimile tuturor celor prezenţi, pentru prezenţa Preasfinţitului şi a celorlalţi invitaţi care au marcat solemnitatea sărbătorii.

Ultimul cuvânt a revenit Preasfinţitului Aurel Percă, asigurându-ne că Mama noastră cerească va ocroti toate familiile care i se încredinţează şi îi cer ocrotirea, transformând problemele şi durerile omenirii în trepte către cer.

La invitaţia Preasfinţitului, ultimul salut l-am adresat Preacuratei prin rugăciunea „Îngerul Domnului”, implorând binecuvântarea finală asupra comunităţii.

Fiecare credincios participant a mulţumit din inimă Preacuratei, depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune şi adresându-i cereri şi mulţumiri.

Cipriana Bulai

sursa: www.ercis.ro

[AFG_gallery id=’116′]

Distribuie cu: