Loading...

Huși-Corni: Zile de har

În perioada 24-26 februarie 2023, relicva Fericitei Veronica Antal a fost în comunitatea „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși-Corni.

Huși-Corni: Pelerinaj cu relicva Fericitei Veronica Antal

Distribuie cu:

Cu sufletul plin de bucurie și cu mult entuziasm, vineri, 24 februarie 2023, la ora 16.30, în fața bisericii, comunitatea credincioșilor din Huși, împreună cu pr. paroh Gabriel Dancă și cu preoții din parohie, a primit relicva Fericitei Veronica Antal, aceasta fiind adusă de pr. Fabian Blaj, paroh al comunității „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, Neamț, și pr. Emanuel Antica-Petrache din aceeași parohie.

A urmat proclamarea cuvântului lui Dumnezeu și cuvântul de învățătură susținut de pr. Fabian Blaj, care de altfel a fost și predicatorul celor trei zile de misiune, un moment de rugăciune și binecuvântare, devoțiunea Calea Sfintei Cruci și Sfânta Liturghie.

Pr. Fabian a scos în evidență, prin predicile sale în cele trei zile de misiune, rolul esențial al Duhului Sfânt pe calea sfințeniei, cale pe care a pășit cu multă hotărâre și implicare Fericita Veronica Antal. Ne-a îndemnat să observăm și să trăim din plin frumusețea darurilor primite de la Duhul Sfânt, de a lua deciziile noastre cotidiene în lumina Duhului Sfânt și de a trăi în comuniune de rugăciune, lăsându-ne animați și inspirați de Dumnezeu, model fiindu-ne Fericita Veronica Antal.

Duminică, 26 februarie, la ora 11.00, într-un cadru solemn s-a celebrat Sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor și a vizitei relicvei Fericitei Veronica Antal, prezidată fiind de pr. Emilian Dumea, vicar provincial al Fraților Minori Conventuali din România.

La sfârșitul celebrării, pr. paroh Gabriel Dancă a adus mulțumiri lui Dumnezeu pentru zilele de har pe care le-am trăit prin vizita relicvei Fericitei Veronica Antal în comunitatea noastră, părintelui Fabian Blaj pentru cuvântul de învățătură din aceste zile binecuvântate și pentru că ne-a adus relicva Fericitei Veronica în comunitate noastră, de asemenea a mulțumit și părintelui Emilian Dumea cât și tuturor celor implicați în aceste zile minunate și frumoase trăite cu suflet.

Au fost sfințite și binecuvântate obiectele religioase ale credincioșilor și fiecare dintre noi am primit binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea Fericitei Veronica Antal.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: