Loading...

Huşi-Corni: Campus estiv

„Educaţia, calea spre Isus” a fost tema campusului organizat de pr. paroh Dancă Gabriel și de pr. Bogleș Gabriel, în colaborare cu sr. Iacob Maria, şi s-a desfășurat în perioada 4-10 iulie 2022, participând aproximativ 150 de copii, însoțiți de 30 de animatori.

Campusul „Educaţia, calea spre Isus” desfăşurat în parohia din Huşi-Corni

Distribuie cu:

În aceste zile am trăit din plin maratonul educației prin bucurie, bună dispoziţie, entuziasm, distracţie, cântece, dansuri, jocuri, momente de formare, cateheză, rugăciune, un text din evanghelie și un invitat special care ne-a călăuzit în drumul nostru educativ.

Prima zi a cuprins prezentarea animatorilor și cunoașterea reciprocă, iar ca semn de participare activă, fiecare și-a imprimat mâinile și s-a semnat pe pancarda campusului.

A doua zi a fost invitată echipa de Îngrijire la Domiciliu – Caritas, care cu deosebită delicatețe i-a sensibilizat pe copii față de cei bolnavi, de cei vârstnici și de cei care sunt singuri. Fiecare a primit misiunea de a purta la o bunică sau la un bolnav obiectul confecționat la atelierul de abilități, iar în final au făcut o surpriză unei bunicuțe care împlinea frumoasa vârsta de 99 de ani. Tema catehezei a fost Samariteanul Milostiv (Lc 10,25-37).

A treia zi au fost invitați cei de la Poliția rutieră care au explicat copiilor regulile de circulație, iar pentru a le trezi curiozitatea, le-au prezentat mașina din dotare. Cateheza zilei a cuprins aprofundarea celor 10 Porunci, tot reguli, dar care arată calea spre cer.

Joi, a patra zi, a fost ziua dedicată unei activități speciale și anume primul ajutor. Echipa SMURD le-a explicat copiilor cum să acorde primul ajutor aproapelui, iar pompierii au făcut o scurtă demonstrație de intervenție în caz de incendiu. Textul evanghelic care a însoțit această zi a fost credința centurionului: Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperișul meu.

A cincea zi de campus a fost trăită în natură, fiind dedicată „cercetării”. Printr-un joc – căutarea comorii – copiii au îndeplinit anumite sarcini, învățând că atingerea unui obiectiv cere colaborare, respect, spirit de echipă în care aportul fiecăruia este indispensabil. Pădurea a răsunat de glasurile copiilor care s-au bucurat din plin de natura minunată.

Sâmbătă a fost o zi dedicată campionatului de fotbal, un moment care a adus multă bucurie băieților implicați, dar și tuturor celorlalți care au făcut galerie.

Seara, după Sfânta Liturghie, copiii și animatorii au prezentat un minispectacol pregătit, moment trăit cu interes și emoție.

Recunoștința a umplut inimile tuturor, duminică la sfânta Liturghie, când pr. paroh a mulțumit Domnului, binefăcătorilor și tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea campusului, deoarece atât copiii cât și animatorii s-au bucurat de o săptămână minunată.

Sperăm ca munca aceasta să aducă roade în viața copiilor, o experiență minunată în care să poată regăsi zâmbete, lecții de viață, cuvinte și trăiri pline de frumusețe și lumină, călăuză pentru viața lor. Mulțumim din inimă tuturor!

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: