Loading...

Huși-Corni: Administrarea Mirului

În ziua de duminică, 23 iulie 2023, comunitatea romano-catolică „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși-Corni, județul Vaslui, a fost la ceas de sărbătoare. Prin impunerea mâinilor și ungerea cu Sfânta Crismă, 55 de copii și tineri au primit sacramentul sfântului Mir prin mâinile mons. Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Huși-Corni: Administrarea Sfântului Mir

Distribuie cu:

Cu mult entuziasm, bucurie și emoție, cei 55 de copii și tineri, împreună cu părinții și nașii lor și cu toată comunitatea, în frunte cu părintele paroh Gabriel Dancă, cu părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial al Fraților Minori Conventuali, și cu preoții prezenți, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, cu brațele deschise, cu pâine și sare și cu un Bine ați venit în comunitatea noastră.

Sfânta Liturghie a început la ora 10.00, prezidată de Preasfințitul Petru Sescu, avându-i alături pe pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, pr. Gabriel Dancă, parohul comunității, pr. Augustin Pușcașu, paroh de Răducăneni, preoții vicari din comunitate și preoții care au dorit să participe la această sărbătoare.

După proclamarea lecturilor, episcopul Petru, la cuvântul de învățătură, a evidențiat importanța sacramentului sfântului Mir și rolul pe care îl are cel miruit, cel care îl primește pe Duhul Sfânt cu daruri sale, de a fi templul lui Dumnezeu, prin mărturisirea și trăirea credinței printr-o viață sfântă.

Candidații la sfântul Mir au răspuns la toate întrebările episcopului și au primit toți nota 10 de la preasfințitul Petru, pentru promptitudinea, claritatea și precizia răspunsurilor. În acest mod, fiecare dintre credincioși a avut posibilitatea de a-și aminti cunoștințele referitoare la persoana și lucrarea Duhului Sfânt în viața fiecăruia.

După mărturisirea credinței și rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, a urmat cel mai important și așteptat moment, fiecare candidat însoțit de naș a venit în fața Episcopului pentru a primi ungerea sfântă și darul minunat al păcii.

În continuare, copiii și tinerii miruiți au participat într-un mod cu totul deosebit la Sfânta Liturghie prin citirea invocațiilor la rugăciunea credincioșilor și aducând daruri la sfântul altar.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Alberta Olariu, reprezentanta candidaților noilor miruiți, a adresat un cuvânt de mulțumire și recunoștință, în primul rând lui Dumnezeu pentru că l-a oferit cu toată bucuria și dărnicia pe Duhul Sfânt cu darurile Sale.

Mulțumirile au fost îndreptate către Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, pentru că a transmis suflul puternic și luminos al Duhului Sfânt prin prezidarea Sfintei Liturghii și prin conferirea Sfântului Mir. Au fost aduse mulțumiri părintelui paroh Gabriel Dancă și preoților vicari, pentru implicarea, sârguința și răbdarea lor în pregătirea candidaților pentru primirea Sfântului Mir, de asemenea au fost adresate mulțumiri părinților, nașilor și tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a sărbătorii primirii Duhului Sfânt cu darurile Sale prin taina sfântului Mir.

A urmat binecuvântarea finală împărțită de Preasfințitul Petru tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie, iar la ieșirea din biserică s-a imortalizat momentul printr-o serie de fotografii.

*

Mai multe imagini se pot vedea aici.

Distribuie cu: