Loading...

Hălăucești: Sfânta Împărtășanie

În ziua de duminică, 16 iunie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 08.00, 25 de copii (13 fete și 12 băieți) din comunitatea parohială „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăucești l-au primit pentru prima dată pe Isus Euharisticul în sufletele lor.

Hălăucești, Prima Sfântă Împărtășanie

Distribuie cu:

După ce cu o zi înainte copiii au primit iertarea lui Dumnezeu prin intermediul preotului în cadrul sacramentului Sfintei Spovezi, la sfârșitul perioadei intense de pregătire catehetică sub îndrumarea părintelui Viorel Cuș, a sorei Lenuța Boglaru și a sorei Maria Antal, cei 25 de copii au putut cunoaște adevărurile ce stau la baza credinței noastre, înțelegând cât de mare este iubirea lui Dumnezeu care a ales să rămână alături de noi prin sacramentul Sfintei Euharistii, unde este prezent cu trupul și sângele, sufletul și dumnezeirea sa, oferindu-se ca hrană pentru sufletele noastre.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de către părintele paroh, Ion Ciuraru, însoțit fiind la altar de către parintele Viorel Cuș.

În predica sa, în cadrul unui frumos dialog cu cei mici, părintele paroh a dorit, printre altele, să le reamintească copiilor de faptul că Sfânta Împărtășanie pe care urmau să o primească este cel mai frumos și mai prețios dar oferit lor de către Dumnezeu.

După cuvântul de învățătură a urmat profesiunea de credință pe care copiii au făcut-o cu multă bucurie și convingere.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, înconjurați de dragostea părinților, a nașilor și a tuturor credincioșilor prezenți la celebrarea euharistică, acești copii au primit pentru prima dată în viața lor Trupul și Sângele Domnului nostru Isus Cristos, trăind cu mult entuziasm acest moment unic în frumusețe și semnificație. Pentru a nu uita de această zi atât de importantă din viața lor, la sfârșitul Sfintei Liturghii, fiecare copil a primit un mic cadou și câte o amintire.

Dumnezeu să-i însoțească cu harul său pe toți acești copii în drumul de maturizare a credinței lor, pentru a putea crește asemenea lui Isus, “în înțelepciune, statură și har, înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor” (Lc 2,52).

***

În ziua de duminică, 16 iunie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 08.00, 25 de copii (13 fete și 12 băieți) din…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 18 iunie 2019

Distribuie cu: