Loading...

Germania: Vizită fraternă

În perioada 14-18 iunie 2021 părintele provincial Damian-Gheorghe Pătrașcu a fost prezent în conventele din Grabenstätt și Chieming (Germania). Cu acest prilej părintele provincial a putut să vadă comunitățile și bisericile în care slujesc frații și să afle de la ei care sunt provocările, bucuriile, dar și oportunitățile pe care prezența pe teritoriul bavarez le implică.

Vizită fraternă în Germania

Distribuie cu:

Pe parcursul zilelor petrecute aici au fost organizate diferite întâlniri și cu persoanele care sunt implicate în organizarea activităților pastorale din acest context. Cu această ocazie a fost prezent și fratele Andreas Murk, superiorul provinciei din Germania. La întâlnirea cu el părintele Damian a exprimat recunoștința pentru ajutorul pe care Provincia din Germania l-a oferite fraților noștri în diferite ocazii și de-a lungul timpului și a confirmat colaborarea între cele două provincii.

Totodată, au fost discutate și anumite aspecte legate de prezența fraților români în conventele nemțești și implicațiile acestui fapt care întărește relațiile deja prezente. De menționat este faptul că recent a fost făcută o cerere din partea diecezei de München ca frații români să își extindă prezența și în alte comunități, aspect despre care s-a discutat și în timpul întâlnirilor fraterne. Răspunsul la o astfel de cerere a fost amplu discutat, luându-se în considerare diferitele avantaje și provocări pe care le implică. Pe lângă discuțiile cu fiecare frate în parte a fost organizată și o întâlnire în care s-a prezentat situația Provinciei și proiectele existente.

Distribuie cu: