Loading...

Germania: Înființare de convent

Duminică, 9 octombrie 2022, a avut loc înființarea canonică a noului convent din localitatea Haar și, totodată, preluarea activității pastorale din parohia „Sfântul Konrad de Parzham“ din aceeași localitate.

Germania: Înființare de convent și preluarea parohiei „Sfântul Konrad de Parzham” din Haar

Distribuie cu:

După ce Provincia noastră și-a exprimat dorința de a ne extinde activitățile și în alte zone din Bayern, cardinalul Reinhard Marx, arhiepiscop de München-Freising, a fost de acord ca frații Provinciei noastre să își desfășoare activitățile pastorale și într-o parohie de la periferia orașului München, în Haar, consimțind totodată și la deschiderea unui nou convent în aceeași localitate.

Noutatea unui asemenea moment a însemnat un moment de bucurie pentru credincioșii veniți în număr semnificativ pentru a lua parte la acest eveniment.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Episcopul Rupert Graf zu Stolberg, responsabilul cu activitățile pastorale ale Diecezei de München-Freising. Pe lângă citirea decretului de înființare a conventului, în cadrul Sfintei Liturghii, fratele Gabriel Budău a fost numit paroh al acestei parohii, iar fratele Mihai Ciprian Hortolomei vicar. Fratele Dan-Ciprian Vătămănelu este vicar într-o unitate pastorală într-o parohie învecinată.

În cuvântul de introducere și de mulțumire pentru această oportunitate, părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial, a scos în evidență importanța vestirii Evangheliei, dar și punerea în practică a Cuvântului divin care dă cu adevărat sens vieții noastre franciscane și activităților pastorale.

*

Mai multe imagini puteţi vedea aici.

Distribuie cu: