Loading...

Fr. Mauro Gambetti numit cardinal

La rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică 25 octombrie 2020, papa Francisc a anunțat convocarea unui consistoriu pentru crearea a 13 cardinali, care va avea loc pe 28 noiembrie a.c., în ajunul perioadei liturgice a Adventului. Printre aceștia, papa l-a numit cardinal și pe fr. Mauro Gambetti, Custode general al Sacrului Convent din Assisi.

Fr. Mauro Gambetti alături de papa Francisc, la Assisi

Distribuie cu:

Directorul biroului de presă al Sacrului Convent, părintele Enzo Fortunato, face cunoscută știrea astfel: „Noi, frații de la Sacrul Convent, aflând despre numirea custodelui fr. Mauro Gambetti cardinal, ne exprimăm recunoștința față de Tatăl oricărui bine și față de papa Francisc. Pe de o parte, ne învăluie sentimente de mare bucurie, dar, pe de altă parte, ne pare rău că acest frate al nostru, atât de iubit și atât de prețios fraternității franciscane, părăsește slujirea de la Assisi mai devreme decât se aștepta. Îl însoțim cu afecțiunea noastră fraternă și cu rugăciunea în noua sa misiune în Biserica universală”.

* * *

Material apărut pe www.sanfrancescoassisi.org

 

Fr. Mauro Gambetti a fost și președinte al Federației Inter-Mediteraneene a Miniștrilor Provinciali (FIMP), din care face parte și Provincia „Sf. Iosif” din România.

Distribuie cu: