Loading...

Exerciții spirituale biblice

Conventul „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman organizează, în perioada 4-9 august 2024, exerciții spirituale biblice pentru laici și persoane consacrate. Predicator va fi fr. Mihai Afrențoae, OFMConv.

Roman: Invitație la exerciții spirituale biblice pentru persoane consacrate și laici

Distribuie cu:

Această inițiativă vine ca răspuns la cererile mai multor persoane, atât laici cât și persoane consacrate, care și-au exprimat dorința de a petrece câteva zile de reculegere la lumina Cuvântului lui Dumnezeu.

În această privință, sfântul Efrem afirmă în Comentarii despre Diatessaron, 1,18: „Cine este capabil să înțeleagă, Doamne, toată bogăția chiar și numai a unuia din cuvintele tale? Este mult mai mult ceea ce ne scapă decât ceea ce reușim să înțelegem. Suntem exact ca însetații care beau la un izvor. Cuvântul tău oferă multe aspecte diferite, așa cum sunt numeroase perspectivele celor care îl studiază. Domnul a colorat Cuvântul său cu frumuseți variate, pentru ca aceia care-l scrutează să poată contempla ceea ce preferă. A ascuns în Cuvântul său toate comorile, pentru ca fiecare dintre noi să găsească o bogăție în ceea ce contemplă”.

Acest citat este preluat de papa Francisc, în Aperuit illis, 2, unde afirmă: „De aceea, este bine să nu lipsească niciodată în viața poporului nostru această relație decisivă cu Cuvântul viu pe care Domnul nu încetează niciodată să-l adreseze Miresei sale, pentru ca să poată crește în iubire și în mărturia de credință”.

 

Pentru înscriere și alte informații vă puteți adresa:
Fr. Mihai Afrențoae, tel.: 0763193327

Vă așteptăm cu bucurie!

Distribuie cu: