Loading...

Editura Serafica: Viața sfântului Leopold Mandic

La Editura Serafica a apărut, de curând, în colecția Viețile Sfinților, cartea Viața sfântului Leopold Mandić. Sfântul Reconcilierii, de pr. Petru Dâncă; Format 12/19; pagini: 100; preț: 10 lei.

Pr. Petru Dâncă - Viața sfântului Leopold Mandić

Distribuie cu:

Nu mulți știu că Padova adăpostește, alături de Sfântul Anton, un alt mare sfânt al timpurilor prezente, anume pe sfântul Leopold Mandić, frate capucin, care, asemenea lui Anton, și el și-a părăsit țara natală, Croația, pentru a-și găsi în Padova menirea rânduită de Dumnezeu.

Așadar, cartea ne prezintă viața unuia dintre sfinții contemporani, pe Leopold Mandić, cel care a trăit între anii 1866-1942, fiind ridicat la cinstea altarelor în anul 1983. Viața sfântului Leopold Mandić e definită cu certitudine de apostolatul iertării. Nu e o întâmplare că Papa Francisc cu prilejul inaugurării Jubileului Milostivirii atunci când a trimis în lume „misionarii milostivirii” a dorit ca la celebrarea respectivă să fie expuse relicvele sfântului Leopold Mandić, alături de cele ale lui Padre Pio. Așadar, fratele capucin a încarnat în viața sa, fără rest, parabola Tatălui milostiv care îl așteptă pe „fiul risipitor”.

Viața și carisma sfântului capucin, Leopold Mandić, redate cu acuratețe și simpatie evlavioasă în această biografie semnată pe pr. Petru Dâncă, scot la lumină chipul lăuntric al părintelui Leopold. Îndeosebi dăruirea sa neobosită în scaunul de spovadă și însoțirea spirituală care au reprezentat modalitatea eficace în a se apropia terapeutic de sufletul omenesc. Bunăoară, slujirea sa în sacramentul reconcilierii a căpătat desăvârșire prin ascultarea și disponibilitatea față de planul lui Dumnezeu, cu toate că visul său, dintotdeauna, a fost să refacă unitatea creștinilor, provenind dintr-un spațiu multireligios. Aptitudinile ale sacre nu se limitau doar la dârzenia din confesional, ci mai ales în dialogul inimos purtat cu cei depărtați de Biserică sau în a pătrunde secretele vieții, având și darul profeției.

Părintele Leopold, cu toate că o bună parte a vieții a trăit nevăzut îndărătul unui confesional, reprezintă o fereastră deschisă pentru a înțelege sensurile vieții. Cuvintele, gesturile, reacțiile neașteptate, răspunsurile, ce ne sunt descrise și relatate în biografia de față, sunt mai mult decât simple episoade din viața unui sfânt, ele reprezintă indicii sigure care ne îngăduie să înțelegem lumea noastră interioară și, fără îndoială, drumul pe care sufletul nostru trebuie să înainteze. Așadar, volumul ne propune cunoașterea temeinică a vieții unui sfânt contemporan și, ca adaos ilustrativ, să ne recunoaștem în „sfântul reconcilierii”.

***

Viața sfântului Leopold Mandić. Sfântul Reconcilierii
Pr. Petru Dâncă, Editura Serafica, 2016; ISBN 9786067700374; colecția Viețile sfinților, 12/19 cm; 100 pp.; 10 lei.

***

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin poștă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047 – Roman (NT);
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
prin website (online): www.edituraserafica.ro

Distribuie cu: