Loading...

A doua serie de exerciții spirituale pentru frații franciscani organizate la Luncani

Au fost, ulterior, analizate și recontextualizate sfaturile evanghelice, castitatea, sărăcia și ascultarea, din prisma fidelității față de iubirea lui Cristos.

A doua serie de exerciții spirituale pentru frații franciscani.

Distribuie cu:

În perioada 7-12 mai 2017, la Mănăstirea Carmelitană din Luncani (BC), a avut loc cea de-a doua serie a exercițiilor spirituale pentru frații franciscani conventuali ai Provinciei „Sf. Iosif” din România. Au participat aproximativ 30 de frați atât din țară, cât și din străinătate.

Predicatorul exercițiilor spirituale  a fost pr. Lucian Dâncă de la Părinții Augustinieni Asumpționiști, iar tematica propusă pentru aceste zile s-a inspirat dintr-o scrisoare paulină, anume Scrisoarea către Efeseni, având ca motto cuvintele „Cristos ne-a iubit” (Ef 5,1) și a tratat fidelitatea angajamentului nostru ca răspuns la iubirea lui Cristos. Bunăoară, deschiderea exercițiilor spirituale s-a desfășurat sub semnul câtorva întrebări esențiale, care ne-au călăuzit pe întreaga perioadă: Ce caut? Unde sunt în relația cu Cristos? Ce sunt gata să convertesc în viața de zi cu zi? Totodată, părintele Lucian a evocat necesitatea implementării, în comunități, a unei logici de credință, aceasta presupunând, înainte de toate, întâlnirea lui Cristos cel Viu și, nu în cele din urmă, drumul către comunitate, asemenea ucenicilor de la Emaus, un drum care conferă vieții consacrate valabilitate. Au fost, ulterior, analizate și recontextualizate sfaturile evanghelice, castitatea, sărăcia și ascultarea, din prisma fidelității față de iubirea lui Cristos.  Modalitatea lor de a interpela persoana consacrată au fost tot atâtea provocări asupra cărora ne-am oprit să medităm în aceste zile. Ne-am putut da seama cât de importată este fidelitatea în alegerea vieții noastre și, de asemenea, cum putem să o protejăm în fața lumii și a provocărilor cotidiene. Ne-au ajutat și textele biblice ale acestei săptămâni prin activitatea ucenicilor şi insistenţa evangheliilor asupra legăturii indisolubile cu Cristos.

Mulțumind Domnului pentru aceste zile frumoase oferite sufletului, o rugăm pe Sfânta Fecioară Maria, în această lună dedicată ei, să ne susțină pentru a rămâne fideli angajamentelor profesate prin această alegere de viață.

***

Exerciții spirituale la Luncani (BC), a doua serie, pentru frații franciscani conventuali, în perioada 7-12 mai, a.c.! #Paceșibine!

Posted by Provincia OFMConv. din România on 12 Mai 2017

Distribuie cu: