Loading...

Custodia provincială: Un frate al custodiei noastre numit episcop

Distribuie cu:

fr Cezar EssayanSfântul Părinte Papa Francisc l-a numit, în data de 02 august, a.c., pe fr. Cezar Essayan OFMConv., episcop al Vicariatului Apostolic din Beirut (Liban).

Totodată, papa Fracisc a acceptat renunțarea la oficiul pastoral, din cadrul Vicariatului Apostolic din Beirut, prezentată de către Excelența Sa Mons. Paul Dahdah, O.C.D., în conformitate cu can. 401 § 1 al Codului de Drept Canonic, și l-a numit succesor pe fratele Cezar Essayan, OFMConv., Custode Provincial de Orient și Țara Sfântă, încredințându-i scaunul episcopal titular de Mareotes (Diocesis Mareotensis).

 

***

 

Fra Cesar ESSAYANFr. Cezar Essayan, OFMConv.

Fratele Cezar Essayan, OFMConv., s-a născut pe data de 27 mai 1962, la Saïda. După studiile generale și liceale frecventate în cadrul Colegiului „Fratelli Maristi”, a urmat cursurile de Inginerie în cadrul Universității „Sfântul Iosif”.

În anul 1986 a intrat în Ordinul Fraților Minori Conventuali. A frecventat cursurile de filozofie și de teologie la Universitatea „Sfântul Bonaventura” din Roma. După noviciatul de la Padova, a profesat voturile religioase temporare în data de 08 septembrie 1988, iar pe data de 21 septembrie 1991, a profesat voturile religioase pe viață. A fost hirotonit preot în data de 17 aprilie 1993.

După hirotonirea sacerdotală a desfășurat diferite slujiri în cadrul Ordinului, precum cea de guardian, econom și custode provincial (2010-2014 și 2014-2016). A deschis o a doua fraternitate la Zahle, construind conventul, biserica, și promovând activitățile caritative și proiectele pastorale.

A fost și paroh la biserica „Sfântul Anton de Padova” din Sin-el-Fil, între anii 1998-2008, și a lucrat și în cadrul Tribunalului Ecleziastic Latin.

 

***

Fiind deosebit de recunoscători față de bunătatea și milostivirea lui Dumnezeu, ne alăturăm, cu ocazia acestui eveniment,  felicitărilor și rugăciunilor fraților noștri din Custodia de Orient și Țara Sfântă, pentru fratele Cezar, dorindu-i o slujire vrednică și fraternă față de turma încredințată, iar Bunul Dumnezeu să-i călăuzească statornic pașii în noua misiune, sub privirea caldă a Fecioarei Maria, Mama noastră și Regina Îngerilor.

 

Secretariatul Provinciei

Distribuie cu: