Loading...

Conferință și emisie filatelică

După doar 5 luni de când Papa Francisc l-a declarat Venerabil pe medicul preot franciscan Martin Benedict, un alt eveniment i-a celebrat memoria și virtuțile în ziua de marți, 16 mai 2023, în Cetatea Eternă, Roma. „Credință, caritate și martiriu. Venerabilul Martin Benedict și istoria Fraților franciscani din România” a fost tema conferinței organizată de Curia generală a Fraților Minori Conventuali și Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta.

Conferință la Roma despre Venerabilul Martin Benedict

Distribuie cu:

Întâlnirea a început cu saluturile doamnei Adina Lovin însărcinată cu afaceri ad interim al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și a Ministrului General al Ordinului Fraților Minori Conventuali, pr. Carlos Trovarelli.

Au luat cuvântul cardinalul Marcello Semeraro Prefectul Dicasterului pentru Cauzele Sfinților din Vatican, doamna Germina Nagâț Membru în Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și frații franciscani Eusebio Bejan și Silvestru Bejan.

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea unei emisii filatelice dedicate Venerabilului Martin Benedict realizată de Romfilatelia reprezentată de doamna Luminița Toncu.

Întâlnirea s-a bucurat de prezența reprezentanților Curiei, corpului diplomatic acreditat la Vatican, ai Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ai clerului român romano-catolic și greco-catolic prezent la Roma, ai mediului academic, comunității românești și mass-media.

Distribuie cu: