Loading...

Comemorare la Butea

Duminică, 20 decembrie 2020, în biserica Parohiei Romano-Catolice „Preasfânta Treime” din localitatea Butea (Iași), Preasfințitul Iosif Păuleț a celebrat o Sfântă Liturghie arhierească cu prilejul comemorării a 14 ani (20 decembrie 2006) de la trecerea la cele veșnice a Slujitorului lui Dumnezeu, pr. Anton Demeter, OFMConv. Împreună cu Preasfințitul au concelebrat pr. Damian Gheorghe Pătrașcu, Ministrul provincial al Provinciei „Sf. Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria” a Fraților Minori Conventuali din România, pr. Marcel Blaj, parohul locului, și un frumos sobor de preoți.

Comemorarea slujitorului lui Dumnezeu, pr. Anton Demeter, OFMConv.

Distribuie cu:

La predica ținută de pr. Cristian Blăjuț, vice-postulatorul Cauzei de beatificare, împreună cu mesajul lecturilor biblice pentru timpul Adventului, a pus în evidență răspunsul plin de credință pe care l-a dat pr. Anton la chemarea de a face lucruri imposibile la oameni, dar posibile la Dumnezeu, toate acestea numai și numai grație harului lui Dumnezeu, și nu vreunui merit personal. Astfel, pr. Anton, „preotul fără picioare”, deși constrâns să stea timp de 47 de ani într-un cărucior, deși inutil din punct de vedere uman și împiedicat să desfășoare o normală activitate pastorală, a centuplicat harurile primite de la Dumnezeu, atrăgând la Isus mulțimi nenumărate de credincioși de orice confesiune, și i-a împăcat, mai ales prin sacramentul spovezii, pe toți cei obosiți și împovărați de greutatea vieții și a păcatelor.

Împreună cu toți credincioșii din biserică, ne-am rugat într-un chip special pentru ca Dumnezeu să ajute comisia care se ocupă de această cauză, să încheie cât mai curând faza diecezană a investigației, urmând ca mai apoi toate documentele adunate să fie încredințate Congregației pentru Cauzele Sfinților din Cetatea Vaticanului, pentru ca aceasta să le cerceteze, în vederea recunoașterii virtuților eroice trăite de mărturisitorul lui Dumnezeu, pr. Anton Demeter.

Slavă să-i fie Bunului Dumnezeu, care ne-a adunat în această frumoasă parohie, mărturisitoare a lui Cristos cu sângele în timpurile de restriște ale comunismului, spre a-i aduce laudă Pruncului Isus care vine, prin vrednicul de pomenire, pr. Anton Demeter. 

Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu
Ministru Provincial

* * *

Duminică, 20 decembrie 2020, în biserica Parohiei Romano-Catolice „Preasfânta Treime” din localitatea Butea (Iași),…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 21 decembrie 2020

Distribuie cu: