Loading...

Campus vocațional „Veniți și vedeți”

Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman a fost gazda Campusului vocațional adresat băieților de clasa a VIII-a din parohiile diecezei de Iași, eveniment care s-a desfășurat în zilele de 20-21 aprilie 2022.

Roman: Campus vocațional „Veniți și vedeți” (In 1,39)

Distribuie cu:

Pr. Romică Pal, animatorul campusului, însoțit fiind de alți frați formatori și membri ai Comisiei de animare vocațională și de pastorație a tineretului din cadrul Provinciei Franciscane, prin intermediul activităților din cele două zile intense, i-a ajutat pe adolescenții participanți să-l cunoască mai mult pe Dumnezeu, să-și deschidă inimile la planul său de iubire și de fericire pregătit pentru fiecare om în parte, să se cunoască mai mult pe ei înșiși și să lege noi prietenii.

În prima zi, după cuvântul de bun-venit și o dinamică de cunoaștere reciprocă, pr. Romică, formator la liceu, le-a prezentat adolescenților programul zilnic din viața unui seminarist, cât și spațiile seminarului. După celebrarea Sfintei Liturghii în care participanții au fost încurajați la a împlini în viața lor voința lui Dumnezeu, calea spre adevărata împlinire și fericire, iar după prânz a urmat o vizită la Mănăstirea Clariselor „Sfânta Maria a Îngerilor” din Roman. Mărturia frumoasă de credință și de viață dăruită lui Dumnezeu prin consacrarea religioasă la viață contemplativă după exemplul sfintei Clara de Assisi pe care au dat-o surorile, a insuflat în sufletele celor prezenți bucuria de a-l sluji și de a-l iubi mai mult pe Dumnezeu.

După-amiază, fiind împărțiți în patru grupe, adolescenții s-au putut bucura de diferite jocuri și competiții sportive, acestea fiind urmate de rugăciunea sfântului Rozariu. La puțin timp după cină au vizionat filmul „Fratele Soare, Sora Lună” în regia lui Franco Zeffirelli, ce ilustrează viața sfântului Francisc de Assisi.

În cursul dimineții celei de-a doua zi, după meditația părintelui Romică au urmat discuțiile în grupuri, întâlnirea în plen și Sfânta Liturghie celebrată de către pr. Emilian Dumea, vicar provincial. În cadrul predicii, pornind de la motto-ul campusului și de la evanghelia zilei, părintele Emilian le-a adresat participanților îndemnul ca, după ce „au venit și au văzut”, să meargă, asemenea discipolilor, și „să povestească” celorlalți despre experiențele frumoase de care au avut parte, ca „martori” ai învierii lui Isus și ai lucrării sale minunate în viața fiecăruia dintre ei.

Campusul s-a încheiat cu prânzul și cu premierea primelor trei echipe câștigătoare, în funcție de punctajul obținut la finalul competițiilor și al sarcinilor primite de-a lungul acestui timp. Îi aducem mulțumire bunului Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate!

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Vineri, 22 aprilie 2022

Distribuie cu: