Loading...

Campus: Francisc, prietenul meu

Desfăşurat în perioada 22-28 iulie 2019, Campusul copiilor din Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra a adunat aproximativ 275 de copii şi animatori care timp de o săptămână au putut să descopere o lume minunată alături de noi prieteni.

Luizi-Călugăra: Campusul „Francisc, prietenul meu” destinat copiilor

Distribuie cu:

Primul a fost chiar Isus, prietenul copiilor, care zilnic ne-a însoţit în toate activităţile desfăşurate. Al doilea, aşa cum şi tema campusului a dorit să transmită, „Francisc, prietenul meu”, a dorit să ne inspire din ceea ce sfântul Francisc a trăit în viaţa sa aici, pe pământ, şi mai ales din ceea ce ne-a lăsat ca învăţături pentru fiecare, amintind mai ales familiaritatea şi prietenia sa cu toţi oamenii şi cu creaţia, cu natura.

Ne-au ajutat pe această cale tematicile zilnice propuse, Viaţa, pentru prima zi, Familia, pentru a doua zi, Credinţa, pentru cea de-a treia zi, Convertirea, pentru ziua a patra, Prietenia, pentru cea de-a cincea zi. Din aceste teme am putut să ne apropiem mai mult de ceea ce sfântul Francisc a trăit şi modul în care fiecare putem aplica la viaţa noastră. Alături de acest exemplu, am ilustrat acest campus cu un material video, un film animat subtitrat, Bunul Dinozaur, cel care s-a străduit din plin să facă numai bine şi astfel să lase o amprentă frumoasă asupra vieţii.

La aceste zile frumoase, am putut adăuga o întâlnire specială cu creaţia, ceea ce iubea atât de mult sfântul Francisc, prin ieşirea tuturor copiilor şi a animatorilor la pădure, unde prin activităţi şi jocuri am putut experimenta din plin prietenia.

Ne-am bucurat anul acesta şi de bansurile noi pe care le-am descoperit prin grija şi pregătirea animatorilor, prin atelierele de creaţie propuse, prin jocurile noi învăţate şi exersate în aceste zile, dar mai ales prin inovaţiile care şi anul acesta au colorat acest campus al copiilor. Este vorba în primul rând de tricourile colorate, diferite ale fiecărei clase, imprimate cu logoul campusului, prin tematica face-painting a uneia dintre zile în care copiii au devenit pentru o zi prinţese, războinici, şoricei, fluturaşi, şi prin ziua de olimpiade, jocuri interactive destinate concentrării, imaginaţiei şi perspicacităţii.

Sfânta Liturghie încheia în mod spiritual ziua, moment de întâlnire şi comuniune cu Domnul.

Mulţumim tuturor copiilor care au participat la acest campus, binefăcătorilor care ne-au ajutat şi anul acesta să organizăm cât mai frumos această săptămână minunată din viaţa copiilor!

***

Desfăşurat în perioada 22-28 iulie 2019, Campusul copiilor din Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra a…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 29 iulie 2019

Distribuie cu: