Loading...

Campus de discernământ vocațional

În perioada 8-10 iulie 2021, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman s-a desfășurat un campus de discernământ vocațional franciscan pentru adolescenți și tineri, cu tema „Doamne ce vrei să fac” (Fap 9,6).

Campus de discernământ vocațional franciscan la Roman

Distribuie cu:

De-a lungul acestor zile, cei 32 de participanți proveniți din diferite parohii ale diecezei noastre, ghidați de către pr. Bogdan-Emilian Balașcă OFMConv., s-au bucurat de un parcurs uman-spiritual, într-un spațiu cu specific franciscan, prin diferitele prezentări și dinamici, prin momentele de rugăciune, prin activitățile sportive și prin tot timpul petrecut împreună în spiritul comuniunii fraterne.

Participanții au avut posibilitatea de a afla mai multe despre frumusețea de a avea o vocație, de a fi chemat de Dumnezeu și de marele dar pe care îl poți trăi, fiind frate franciscan sau preot, dăruindu-ți viața în slujirea lui Dumnezeu, a Bisericii și a oamenilor, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi.

Sfânta Liturghie de încheiere a campusului a fost celebrată de către pr. Ionel-Emilian Dumea, Vicar provincial al Provinciei Franciscane Conventuale „Sf. Iosif” din România care, pornind de la lecturile sfinte, le-a adresat un cuvânt de felicitare și încurajare adolescenților și tinerilor prezenți, care au ales să ia parte la acest eveniment.

Îi mulțumim Domnului pentru aceste zile frumoase și pline de har în care participanții au putut face un discernământ personal și vocațional și avut posibilitatea să cunoască viața, carisma și spiritualitatea Sărăcuțului din Assisi. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i însoțească cu lumina sa și să le călăuzească pașii în descoperirea și împlinirea voinței sale.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Vineri, 16 iulie 2021

Distribuie cu: