Loading...

Buruienești: Instituire ministranți

Duminică, 18 iunie 2023, cu multă nerăbdare și bucurie în suflet, optsprezece copilași din parohia romano-catolică „Sf. Iosif Muncitorul” din Buruienești au fost admiși în rândul ministranților.

Instituire de ministranți în comunitatea parohială din Buruienești

Distribuie cu:

În cadrul Sfintei Liturghii a copiilor, după ce au ascultat chemarea Domnului și au răspuns pozitiv, cu multă emoție și bucurie în suflet, copiii pentru prima oară au pășit către Sfântul Altar, purtând în brațe hăinuțele ce urmau a fi sfințite și îmbrăcate. Din acest moment și-au arătat dorința slujirii de ministrant, cu multă responsabilitate și bucurie.

După ce  părintele vicar Alistar Marius, responsabil cu animarea copiilor și a ministranților, a făcut apelul candidaților la această misiune nobilă, a urmat predica în care, asemeni chemării celor doisprezece apostoli din Evanghelie, s-a subliniat și chemarea la care noii ministranți s-au angajat în slujirea Domnului, la sfântul altar. După omilie, prin întrebările privind această slujire și cererea lor expresă, a urmat binecuvântarea copiilor și sfințirea hainelor de slujire la altar, iar apoi îmbrăcarea lor pentru prima dată.

Pe parcursul acestui drum de pregătire și înțelegere a obligațiilor ce revin ministranților, le-a fost alături părintele Marius, care le va fi alături și în noul lor drum de slujire a Domnului.

Mulțumind lui Cristos pentru harul acestei chemări, copiii au promis că își vor îndeplini cu evlavie și bucurie datoriile de ministranți. Pentru a încheia cum se cuvine această zi plină de har și de emoție, copiii au fost așteptați la casa parohială cu o surpriză plăcută.

Sfinte Dominic Savio, patronul ministranților, roagă-te pentru noi!

*

Mai multe imagini se pot vedea aici.

Distribuie cu: