Loading...

Buruienești: Hramul comunității

Într-o notă de solemnitate și profunzime spirituală, duminică, 1 mai 2022, a fost celebrat hramul Parohiei „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești. Sfânta Liturghie solemnă a hramului de la ora 11.00 a fost celebrată de pr. Daniel Fechetă, OFMConv., director al ediției în limba română a revistei „Mesagerul Sfântului Anton”, alături de care au concelebrat 27 de preoți.

Buruienești: Hramul comunității „Sfântul Iosif Muncitorul”

Distribuie cu:

În cadrul salutului introductiv, pr. Gabriel Neculăeș, OFMConv., parohul comunității, a subliniat rolul semnificativ al Sfântului Iosif, paradigma bărbatului muncitor, credincios și înțelept, gospodarul Bisericii lui Cristos. De asemenea, a ținut să amintească faptul că, ori de câte ori credincioșii se întorc la masa părintească, se reîntorc la rădăcinile credinței, întărind legătura cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Plecând de la scrisoarea apostolică Patris corde a Sfântului Părinte Papa Francisc la aniversarea celor 150 de la proclamarea Sfântului Iosif ca patron al Bisericii Universale, pr. Cristian Dumea, OFMConv., în cadrul omiliei, a evidențiat două trăsături reprezentative ale figurii Sfântului Iosif.

Prima trăsătură, tăcerea, este cea care face spațiu cuvântului făcut trup, o tăcere plină de ascultare ce l-a făcut pe Sfântul Iosif să devină omul care tace și face.

Prin cea de-a doua trăsătură, bunătatea, părintele predicator i-a îndemnat pe toți să aibă o inimă de tată, să devină un tată bun asemenea lui Dumnezeu.

La sfârșitul celebrării liturgice, părintele paroh a mulțumit tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit practic și activ la buna desfășurare a organizării și celebrării hramului. Totodată, a adresat credincioșilor îndemnul ca, luminați de exemplul și mărturia patronului comunității, să fie buni creștini.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Joi, 5 mai 2022

Distribuie cu: