Loading...

A trecut la Domnul pr. Sergiu-Mihail Chelaru

În cursul dimineții de luni, 16 ianuarie 2023, cu două zile înainte să împlinească 44 de ani, a trecut la cele veșnice pr. Sergiu-Mihail Chelaru, în conventul „Sf, Iosif de Copertino” din Osimo (Italia). Decesul a survenit în urma unui infarct pe fondul infectării cu virusul Covid-19.

A trecut la Domnul pr. Sergiu-Mihail Chelaru, OFMConv.

Distribuie cu:

Pr. Sergiu-Mihail CHELARU s-a născut în data de 18 ianuarie 1979, în comuna Botești, jud. Neamț, fiind al patrulea din cei cinci copii ai soților Petru și Ana Chelaru, din Parohia Romano-Catolică „Sf. Iosif Muncitorul”, din localitatea Barticești, com. Botești, jud. Neamț.

După absolvirea școlii elementare, din satul natal, în anul 1993, a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc din Assisi” Roman, unde, între anii 1993-1997, își completează studiile liceale. După terminarea Liceului, este admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huși-Corni (Vaslui), unde frecventează și cursurile de filosofie, între anii 1997-1999.

În anul 1999, începe anul de noviciat în localitatea Prăjești (Bacău) și, un an mai târziu, pe data de 8 septembrie 2000, a profesat pentru prima dată voturile religioase pentru un an de zile.

În anul 2000, începe studiile de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, studii pe care le va finaliza cu diploma de Licență în Teologie, în anul 2004.

În data de 24 iulie 2004, a depus profesiunea solemnă, primind totodată și prima sa obediență pentru conventul „Neprihănita Zămislire” din localitatea Gabicce Mare (Italia). În data de 17 iulie 2005, este hirotonit diacon la Gabicce Mare (Italia), de către Excelența sa, mons. Piero Coccia, arhiepiscop de Pesaro, iar la data de 24 iunie 2006, este hirotonit preot în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelența sa, mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

După hirotonirea prezbiterală se reîntoarce în conventul „Neprihănita Zămislire” din Gabicce Mare (Italia), unde va rămâne până în anul 2012. Ulterior, a mai activat în comunitățile franciscane din Pesaro și Ascoli Piceno, iar din anul 2017, până în momentul trecerii la Domnul a activat în conventul „Sf. Iosif de Copertino” din Osimo (Italia). Trupul neînsuflețit a fost găsit în camera sa din conventul din Osimo, în dimineața zilei de 16 ianuarie 2023, decesul prematur al pr. Sergiu-Mihail, survenind în urma unui infarct miocardic pe fondul infectării cu virusul Covid-19.

Pr. Sergiu-Mihail, a fost caracterizat de o mare simplitate, bunătate și dăruire, calități care l-au făcut foarte iubit și respectat atât de confrații săi, cât și de către credincioși pe care i-a păstorit.

Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârșit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin și Provincie, ne rugăm aceluiași Tată ceresc să-l primească în rândul fericiților din cer.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

*

Sfânta Liturghie de înmormântare a pr. Sergiu-Mihail Chelaru, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, va avea loc joi, 26 ianuarie 2023, ora 10.30, în biserica „Sfântul Iosif Muncitorul” din localitatea Barticești.

Fr. Lucian-Francisc Ghervase, OFMConv.
secretar provincial

 

Distribuie cu: