Loading...

A fost ales Definitoriul provincial

Joi, 9 mai 2024, în solemnitatea „Înălțării Domnului”, frații capitulari ai Provinciei „Sfântul Iosif” din România a Ordinului Fraților Minori Conventuali, în cadrul Capitulului Provincial Ordinar desfășurat în conventul „Sf. Francisc de Assisi” din Roman, au ales, în sesiunea a patra capitulară, Definitoriul provincial, pentru o perioadă de patru ani.

Roman: A fost ales Definitoriul provincial al Provinciei Fraților Minori Conventuali din România

Distribuie cu:

În capela institutului nostru, începând cu ora 9.00, după rugăciunea Orei Medii, s-a dat citire procesului verbal în urma scrutinului de alegere prin scrisoare a Ministrului provincial, cât și a scrisorii de confirmare din partea Ministrului general, după care ministrul provincial reales, fr. Damian-Gheorghe Pătraşcu, în fața ministrului general, fr. Carlos A. Trovarelli, după intonarea imnului Te Deum, a rostit profesiunea de credință și jurământul. Apoi fr. Damian a primit felicitările și obediența fraților capitulari.

La ora 10.30, atât frații capitulari ai Provinciei, cât și cei prezenți au avut bucuria să-l primească în mijlocul lor pe PS Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, care a și prezidat Sfânta Liturghie în capela Institutului Teologic Franciscan din Roman.

La începutul celebrării, pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, a salutat prezența PS Iosif în mijlocul fraților reuniți în capitul, adresând invitația ca asemenea bisericii sinodale să avem constant acest dinamism al unității.

În cuvântul de învățătură, păstorul Diecezei de Iași a evidențiat faptul că toate textele sacre propuse în solemnitatea „Înălțării Domnului” invită tocmai la verticalitate. Apoi a propus trei îndemnuri care să ne ajute să trăim deplin taina înălțării. Înainte de toate să nu pierdem din vedere faptul că, asemenea Învățătorului nostru, avem de împlinit pe pământ o misiune sacră, apoi să ne preocupe adevăratul lăcaș ce-l zidim în ceruri încă din viața prezentă și, în cele din urmă, să avem mereu garanția că Domnul Isus continuă să rămână cu noi și să ne însoțească.

La finalul celebrării, fr. Carlos A. Trovarelli l-a salutat pe PS Iosif, asigurându-l că, asemenea sfântului Francisc din Assisi care a ales să slujească Biserica lui Cristos în vremuri încercate, și frații Provinciei vor sluji Biserica având mereu pilda Seraficului lor Părinte. La rândul său, PS Iosif, adresând salutul său ministrului general, a mulțumit fraților pentru dăruirea și colaborarea rodnică dovedite de-a lungul timpului.

În după-amiaza aceleași zile, începând cu ora 15.30, în aula capitulară, s-a trecut la alegerea Definitoriul Provinciei. Astfel, au fost votați și aleși:

fr. Lucian-Francisc Ghervase, definitor și secretar provincial
fr. Cristian Dumea, definitor și vicar provincial
fr. Irimia-Romică Pal, definitor
fr. Vlad-Bogdan Bejan, definitor
fr. Cristian Blăjuţ, definitor
fr. Gabriel Dancă, definitor.

Totodată, au fost votați și aleși fr. Iosif Dancă sr., econom provincial, și fr. Marius-Nicolaie Sava, casier provincial.

Frații din Definitoriul provincial au făcut profesiunea de credință și jurământul prevăzut de acest oficiu, în aceeași zi, în cadrul rugăciunii Vesperelor.

Pace și bine!

*

Mai multe imagini se pot vedea aici.

Distribuie cu: