Loading...

22 de tineri au primit TAU-ul și au început anul de postulandat

Distribuie cu:

Ministrul provincial & postulantii

Ministrul provincial & postulantii

Primeşte TAU-ul, semn al mântuirii, cu care ai fost însemnat la Botez. În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.” (din Ritualul Înmânării Tau-lui)

Cu bucurie şi cu multă pace în suflete, după trei zile de exerciţii spirituale ţinute de pr. Rector Anton Mărăndescu, în ziua de 26 octombrie, douăzeci şi doi  de tineri au început anul de postulandat prin primirea Tau-lui, în cadrul Sfintei Liturghii de seară, prezidată de Ministrul Provincial Pr. Emilian Cătălin celebrată în Biserica Mănăstirii “Sf. Treime” din Pârâul Rece.

A primi TAU-ul, purtându-l la inimă, este o provocare de a porni la drum în urmarea Lui Cristos şi a te lăsa modelat la şcoala iubirii Lui. Creştinul însemnat cu semnul crucii când a primit botezul, trebuie să devină, purtând crucea, imitator şi urmaş a Lui Cristos sărac şi răstignit. Acest semn trebuie să ne amintească un mare adevăr de credinţă şi anume că viaţa noastră asociată cu cea a lui Cristos în cruce este unicul instrument de mântuire.

S-au putut citi emoţiile pe feţele noastre, dar în acelaşi timp şi marea bucurie din sufletul Părintelui Emilian Cătălin şi a preoţilor concelebranţi,  că încă mai există tineri care sunt în stare să răspundă în mod afirmativ provocării lansate de Dumnezeu urmându-L pe Cristos prin exemplul Sărăcuţului din Assisi.

La predică, Ministrul Provincial a subliniat faptul că drumul pe care noi am pornit este “calea cea strâmtă”, cale ce duce la mântuire. În acelaşi timp ne-a îndemnat să nu ne descurajăm în momentele de încercare pentru că Dumnezeu ne va fi alături şi ne va întări pentru a le depăşi.

După ce am luat parte la masa euharistică, ne-am bucurat cu toţii de un moment de fraternitate.

Îl rugăm pe bunul Dumnezeu ca lucrarea pe care a început-o în noi să o ducă la bun sfârşit.

Pace şi bine!!!

A consemnat postulantul Ghiurcă Eduard

[AFG_gallery id=’72’]

Distribuie cu: