Loading...

Ziua de reculegere a fraților din centrul și sudul țării

Odată cu impunerea cenușii pe cap din Miercurea Cenușii, împreună cu întreaga creștinătate am intrat în linie dreaptă în timpul de pregătire spirituală și comunitară la sărbătoarea Învierii Domnului.

Ziua de reculegere lunară a fraților din centrul și sudul țării.

Distribuie cu:

În ziua de luni, 6 martie 2017, s-a desfășurat în conventul „Preasfânta Treime”, din Pârâul Rece (BV), ziua de reculegere lunară organizată de către frații din convent, moment la care au participat frații din conventele din centrul și sudul țării: conventul gazdă, frații de la Postulandatul Franciscan, conventul „Sfânta Bonaventura” din București și comunitatea „Sf. Iosif, Muncitorul” din Crevedia.

Odată cu impunerea cenușii pe cap din Miercurea Cenușii, împreună cu întreaga creștinătate am intrat în linie dreaptă în timpul de pregătire spirituală și comunitară la sărbătoarea Învierii Domnului. Frații conventelor din centrul și sudul României s-au adunat la Pârâul Rece, spre a se ruga împreună Creatorului Întregului univers, care ne oferă viața fizică și spirituală și posibilitatea de a-l adora, a-i mulțumi și a-l sluji în acest moment al existenței noastre.

Fiind la înălțime ne-am putut bucura de priveliștea pe care ne-o oferă arealul geografic cât și meditarea prezenței Creatorului în fiecare aspect al creației sale. Inspirându-ne de la imnul Sfântului Părinte Francisc, Cântarea Creaturilor, am aprofundat într-o primă parte, armonia și inteligența care este prezentă în univers, ce ne duce la izvorul și autorul întregii creații, adică la Dumnezeu. Însă dintre toate cele create, omul rămâne culmea creației lui Dumnezeu, întrucât creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, este singurul care conștientizează că există și poate să și exprime acest lucru. Paștele la care ne pregătim este expresia profundă a iubirii fără margini a lui Dumnezeu Tatăl, care a permis ca Fiul său să-și dea viața pentru a-l răscumpăra pe om, creația sa.

La Sfânta Liturghie, pe care am celebrat-o împreună cu tinerii de la Postulandat, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru Cuvântul revelat în Sfânta Evanghelie, Cuvânt ce ne arată calea prin care noi suntem chemați sa ne mântuim: „Tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut” (Mt 25,40). Frații din conventul Sfânta Treime au animat această întâlnire fraternă. Cu agapa fraternă ne-am luat rămas bun, dându-ne întâlnire luna viitoare la conventul Sfântul Bonaventura din București.

Album Foto:

Distribuie cu: