Loading...

Ziua copilului la Galați

Astăzi, Biserica, prin glasul păstorului ei Preasfințitul Episcop Iosif Păuleț, se adresează fiecărui copil și fiecărui părinte: „Țintește mai sus!”. Prin aceste cuvinte, Episcopul nostru Iosif Păuleț ne îndeamnă să încercăm să devenim mai buni, având mereu îndreptată privirea către Isus. Totodată, ne spune: „Să vă rugaţi împreună, să cântaţi, să vă jucaţi, să îl preamăriţi pe Dumnezeu!”.

Ziua copilului la nivel diecezan celebrat la Galați

Distribuie cu:

Urmând îndemnul său, în ziua de 5 iunie 2021, copiii din parohia romano-catolică „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Galați și-au sărbătorit ziua dedicată lor în mijlocul naturii, în pădurea Gârboavele, aflată în apropierea orașului.

Sărbătoarea a început cu o vizită la Grădina Zoologică, urmată de un moment de rugăciune. Părintele Iosif Diac a transmis mesajul Preasfințitului Episcop Iosif Păuleț cu ocazia Sărbătorii Copiilor la nivel diecezan. Copiii s-au rugat împreună și l-au preamărit pe Dumnezeu cu cântece pline de veselie și de bucurie. După o scurtă agapă fraternă, copiii au făcut ceea ce știu ei mai bine să facă, adică s-au jucat.

După o perioadă în care au fost izolați unii de alții, de multe ori prea protejați de către părinți, copiii simțeau nevoia de comuniune și de interacțiune cu ceilalți copii. Jocul este important în viața copiilor, întrucât prin joc ei învață cum funcționează lucrurile, se cunosc pe ei înșiși și pe cei din jur.  Această sărbătoare a fost, deci, binevenită. Copiii mai mari au fost ocrotitori și plini de atenție cu cei mai mici. Până și adulții nu au rezistat și au intrat și ei în lumea magică a jocului, copilărindu-se alături de copiii lor care sunt o sursă de bucurie și energie. Părinții, care l-au însoțit pe părintele Iosif la această sărbătoare, nu au mai văzut de mult atâta bucurie și veselie. Cu toții au fost fericiți, descoperind, din nou, că fericirea se află în noi, iar Biserica ne ajută să redescoperim această fericire, care ne aduce echilibru și speranță în această lume.

Sfântul Părinte Francisc îndeamnă părinții să determine la bucurie pe copiii lor, pentru că bucuria este o comoară a sufletului: „Trebuie să facem totul pentru ca ei să continue să fie veseli. Bucuria este ca un pământ bun. Un suflet care se bucură este ca un pământ bun, care face ca viața să crească bine, cu roade bune”.

Mulțumim preoților noștri pentru aceste momente de comuniune și de bucurie, prin care i-am sărbătorit pe dragii noștri copii, le mulțumim pentru prezența lor în viața noastră, le mulțumim pentru zelul cu care ne predică zilnic Evanghelia prin cuvânt și faptă.

Album Foto:

Distribuie cu: