Loading...

Zi de rugăciune și recreativă cu persoanele consacrate din zona Bacău

A fost un moment în care am avut posibilitatea de a ne cunoaşte mai bine şi de a ne deschide către noi activităţi şi proiecte împreună.

Zi recreativă cu persoanele consacrate din zona Bacău.

Distribuie cu:

Cu multă bucurie pe chip şi-n suflet, în ziua de 17 iunie, un grup de 25 de persoane consacrate din zona Bacău, din diferite Congregaţii: (Surorile Sfântul Carol Borromeu, Oblatele Asumpţioniste, Slujitoarele lui Cristos – Marelui Preot, Maestrele Pie Venerini, Maria Bambina, Surorile Don Calabria, Surorile Sfintei Maria Magdalena Postel, Sfânta Faţă a Domnului nostru Isus Cristos, Fraţii Minori Conventuali şi Fraţii Salezieni Don Bosco), ne-am întâlnit la Curia Provincială a Fraților Franciscani, de unde am pornit către mult aşteptatul moment recreativ de fraternitate.

Drumul nostru a început cu rugăciunea de dimineață prin care l-am lăudat pe Dumnezeu pentru că ne-a dat această oportunitate de a fi împreună. Ajunși la Sanctuarul „Fericitul Ieremia” din Oneşti, mai întâi am participat la Sfânta Liturghie prezidată de pr. Alexandru Olaru OFMConv., și concelebrată de pr. Albert Goşman OFMCap., împeună cu pr. Sandro Solari SDB. Liturghia a fost animată cu cântări frumoase în cinstea Sfintei Fecioare Maria, Regina Apostolilor. Plecând de la faptul că noi suntem în călătorie, pr. Albert ne-a dat ca exemplu viaţa Fericitului Ieremia Valahul, care a plecat la drum către Italia cu gândul de a deveni sfânt. Asemenea şi noi, pelerini pe acest pământ, să încercăm să-i urmăm exemplul în drumul nostru pe care îl parcurgem în viața consacrată. După acest moment spiritual ne-am îndreptat spre casa Surorilor „Isus Răscumpărătorul” din Oneşti. Aici ne-a întâmpinat sora Michella Martiniello care ne-a prezentat activitatea lor social-educativă, cât şi gospodăria lor agricolă şi zootehnică.

După aceste momente de comuniune, călatoria noastră a continuat către Salina din Tg. Ocna unde ne-am încărcat plămânii cu aer benefic pentru sănătate. De asemenea, aici am avut posibilitatea să participăm cu bucurie la diverse activităţi sportive (tenis, gimnastică …). A urmat un moment de agapă fraternă la un local din apropiere. După ce ne-am încărcat cu forţe proaspete am pornit către Slănic Moldova unde am încheiat drumul nostru și momentele de comuniune fraternă cu  rugăciunea rozariului, aducându-i mulţumire lui Dumnezeu pentru acestă zi frumoasă, în biserica parohială dedicată Sfintei Fecioare Maria. Ca frați și surori, am fost primiți de către gazde în casa de oaspeți de lângă biserică unde am servit ceva dulce și am făcut o scurtă evaluare a zilei, reieșind în unanimitate că astfel de momente de recreere sunt benefice pentru toate categoriile de persoane consacrate și ar fi de dorit să se organizeze cât mai des.

Mulţumim Domnului pentru această zi de rugăciune şi destindere. A fost un moment în care am avut posibilitatea de a ne cunoaşte mai bine şi de a ne deschide către noi activităţi şi proiecte împreună. Mulţumim, de asemenea, sr. Emanuela Bereșoaei, responsabila zonei Bacău şi pr. Alexandru Olaru, care au avut iniţiativa şi au organizat atât de bine această zi. Mulţumim tuturor participanţilor pentru dispoziţia şi voia bună de care au dat dovadă și care au făcut ziua frumoasă în ciuda ploii de după-amiază.

Cu dorința că ne vom mai organiza asemenea ieșiri și anul următor, ne-am întors cu bucurie la casele noastre, lăudându-L pe Domnul cu rugăciunea Vesperelor.

Album Foto:

Distribuie cu: