Loading...

Zi de reculegere lunară la Târgu Trotuș

Marți, 12 februarie 2018, în conventul „Trupul și Sângele Domnului” din Târgu Trotuș,  a avut loc ziua de reculegere lunară a fraților franciscani din zona Bacău – Prăjești, Bacău, Luizi-Călugăra și frații din conventul gazdă.

Frați reuniți la Târgu Trotuș

Distribuie cu:

Aceste reculegeri lunare fac parte din programul formării permanente și au ca scop creșterea spirituală a fraților, desăvârșirea trăirii fraterne,  precum și o bună cunoaștere lăuntrică și fraternă, dar, în același timp, reprezintă și un moment de comuniune frățească.

În prima parte a zilei, programul a început de la ora 9.30, când am întâmpinat frații, la 10.00 a avut loc meditația susținută de pr. Corneliu Horvat având ca temă Postul Mare timp de rugăciune și de pocăință. În cadrul meditației, părintele a scos în evidență printre altele necesitatea purificării ideilor noastre. Fiind un timp de convertire, de pocăință, s-a pus întrebarea care este cel mai bun mod de a trăi Postul Paștelui? Ce am putea face? În acest sens părintele a apelat la mesajul papei Francisc cu ocazia Postului Mare, și a evidențiat necesitatea de a urma mai intens practicile rugăciunii, pomenii, și în mod special a postului care ne trezește, ne face mai atenți față de Dumnezeu și față de aproapele. De asemenea, cu ocazia acestei meditații s-au pus în relief diferite practici de pocăință care fiind urmate ne pot ajuta pentru o mai bună trăire a timpului unic și binecuvântat. După meditație, până la ora 11.30 am avut un timp pentru reflecția personală. La 11:30 ne-am îndreptat spre Biserică unde am ținut un moment de adorație, urmat de recitarea Breviarului, rugăciunea Ora medie, până la 12:30. 

După ce ne-am hrănit sufletește, în cea de-a doua parte a zilei am luat parte la o agapă frățească. Fiind un moment de comuniune fraternă ne-a ajutat să îmbunătățim relațiile dintre noi și să împărtășim reciproc din bucuria trăirii cu și în Domnul. Mulțumim tuturor fraților care au participat și au contribuit la organizarea acestei frumoase zile și le dorim tuturor un Post rodnic plin de haruri și binecuvântări!

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: