Loading...

Zi de reculegere la Roman

În ziua de marți, 11 mai 2021, conventul „Sfântul Anton de Padova” din Roman a fost gazdă a fraților din conventele din Buruieneşti, Cacica, Hălăuceşti, Nisiporeşti, Roman – „Sfântul Anton de Padova” și Viişoara – casa filială „Maica unităţii”, adunaţi pentru ziua de reculegere lunară.

Zi de reculegere în conventul „Sfântul Anton de Padova” din Roman

Distribuie cu:

După sosirea şi întâmpinarea fraţilor, la ora 10.30 a urmat salutul de bun-venit adresat de fr. Marcelin Amariei, guardian al conventului gazdă şi prezentarea programului zilei.

În meditaţia sa, având ca punct de plecare mesajul papei Francisc din 2014: „Treziţi lumea”, adresat persoanelor consacrate, fr. Sergiu Bolog a subliniat anumite caracteristici ale oamenilor societăţii actuale şi ale persoanelor consacrate, ca fii ai societăţii în care trăim. Gândurile transmise au avut ca punct de plecare trei întrebări: 1) Trăim într-o lume adormită? 2) Cine e chemat să trezească lumea? și 3) Cum putem ajuta lumea să se trezească?

Suntem invitaţi cu toţii la vigilenţă şi la rugăciune: „Vegheaţi şi rugaţi-vă” (Mt 26,41). Totul pentru a evita riscuri cum ar fi: uitarea, dorinţa de a fi altfel şi de inovaţie, autoafirmarea, victimizarea, carierismul, fariseismul, cerşetoria afectivă etc. Avem nevoie să fim noi înşine treji pentru a-i ajuta pe alţii să se trezească. Cum? Prin iubirea lui Cristos şi a semenilor, prin rugăciune, chipuri senine şi bucuroase, prospeţime şi cuvântul despre Dumnezeu adresat oamenilor. „Fericit acel frate care nu-şi află cuvintele decât în cuvintele şi faptele Domnului şi cu acestea îi îndeamnă pe mulţi la Cristos!” (sfântul Francisc din Assisi).

Ne-am bucurat de timpul de meditaţie personală până la ora 11.50, când ne-am întâlnit în capelă pentru rugăciune: sfântul Rozariu şi Ora Medie.

Momentele de fraternitate s-au încheiat cu hrana pentru trup oferită de gazde, frații conventului „Sfântul Anton de Padova”.

Album Foto:

Distribuie cu: