Loading...

Zi de reculegere la Luizi-Călugăra

Marți, 20 martie 2018, conventul „Sf. Andrei” din Luizi-Călugăra a organizat ziua de reculegere lunară a fraților din conventele Prăjești, Bacău, Târgu-Trotuș și, respectiv, Luizi-Călugăra.

Frați reuniți pentru reculegere la Luizi-Călugăra

Distribuie cu:

Ne-am reunit cu bucurie și căldură frățească pentru a petrece câteva ore de întremare sufletească – prin meditație, rugăciune, împărtășire, dar și trupească – prin agapa fraternă de la prânz.

Tematica meditației din debutul zilei, expuse de fr. Cristian Diacu, a fost „Despre caracterul omului și iubirea frățească”. Inspirat de cartea „Drumul”, a părintelui Josè Maria Escrivan, fr. Cristian a surprins câteva dinamici ce țin nu doar de viața fraternă în comunitate, dar și de relaționarea interpersonală firească, cu aspectele sale pozitive și negative, limitele și idealurile, sugerându-ne aici câteva variante ale practicii creștine de soluționare.

După această meditație prezentată printr-o grilă specifică timpului de post pe care îl parcurgem, și după timpul de reflecție personală ce a urmat, ne-am strâns cu toții în biserică pentru a ne ruga „Calea crucii” și Ora medie.

Momentul prânzului și salutul guardianului, fr. Marius Alistar, au concluzionat o zi în care am încercat să trăim acel spirit de comuniune fraternă ce caracterizează viața noastră.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste întâlniri de reculegere, pentru darul de a fi împreună și pentru reciprocitate. Totodată, îl rugăm să ne ajute să-l descoperim tot mai mult ca artizan a tot ceea ce ne unește din iubire și, astfel, să îl lăudăm pe el din toată inima.

Pace și bine!

 

Album Foto:

Distribuie cu: