Loading...

Zi de reculegere la Hălăucești

Joi, 26 noiembrie 2020, la Hălăucești, frații din conventele Buruienești, Cacica, Nisiporești, Roman (Sfântul Anton de Padova), Viișoara (casa filială – Maica Unității) și Hălăucești, conventul gazdă, s-au reunit pentru o zi de reculegere lunară ca pregătire pentru noul timp liturgic ce se apropie, cel al Adventului.

Frații reuniți pentru ziua de reculegere lunară în conventul din Hălăucești

Distribuie cu:

După salutul de bun venit al fr. Daniel-Anton Lucaci, guardianul conventului din Hălăucești, adresat fraților prezenți, la ora 10.00 a avut loc prezentarea meditației susținută de fr. Mihai Cherecheș, care a subliniat unele aspecte caracteristice timpului de așteptare. Astfel, sunt necesare trei atitudini prin care dorința lui Dumnezeu de a se revela inimilor noastre devine și dorința noastră: disponibilitatea (pregătirea), responsabilitatea (în relație cu aproapele) și atenția (citirea semnelor timpului). Totodată, din cauza pericolului pandemic, să nu lăsăm, îndemna fratele Mihai, ca viața spirituală să intre în carantină, întrucât sufletul nu își îngăduie izolarea, ci asemenea Înainte Mergătorului Ioan și asemenea Mariei să fim profeți ai speranței.

După expunerea meditației, a urmat un timp de reflecție personală, după care în Biserica parohială ne-am regăsit, la ora 11.30, pentru rugăciune: sfântul Rozariu, Ora Medie și binecuvântarea cu preasfântul Sacrament.

Întâlnirea fraternă s-a încheiat cu prânzul, pregătit cu grijă și generozitate de frații conventului gazdă.

Album Foto:

Distribuie cu: