Loading...

Zi de reculegere la Cacica

Joi, 29 octombrie 2020, la conventul şi sanctuarul „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica, a avut loc pentru fraţii din Nisiporeşti, Hălăuceşti şi Roman (Conventul Sf. Anton), împreună cu comunitatea gazdă, ziua de reculegere lunară.

Frații reuniți la Cacica pentru ziua de reculegere lunară

Distribuie cu:

După momentul iniţial de întâlnire şi salut, la ora 10:30, fraţii au început programul de reculegere cu meditaţia ţinută de pr. Anton Mărăndescu, guardian  şi rector al sanctuarului, meditaţie ce s-a axat pe tematica iubirii şi preţuirii pe care Dumnezeu le nutreşte pentru noi. Plecând de la Psalmul 8 – imn de laudă contemplativă a lui Dumnezeu, pentru toate minunile sale între care cea mai măreaţă este omul – psalm cu care fraţii s-au rugat la început.

Pr. Anton a subliniat câteva aspecte esenţiale ale relaţiei de iubire dintre Dumnezeu şi noi, oamenii, care ar trebui să ne dea forţă şi curaj în fiecare moment şi situaţie a vieţii, mai ales în încercări şi clipele de descurajare. Iubirea veşnică şi fidelă a lui Dumnezeu faţă de noi ne ajută să ne descoperim preţioşi în ochii săi, să reconştientizăm valoarea noastră de fii iubiţi, mântuiţi şi chemaţi să devenim mult mai mult decât ceea ce credem la început că suntem, datorită păcatelor şi limitelor noastre. La final, fraţii au fost invitaţi să mediteze, plecând de la următoarea întrebare: Ce a văzut în mine Tatăl ceresc atunci când şi-a fixat privirea asupra mea şi m-a chemat?

După meditaţia părintelui Anton, fraţii au avut la dispoziţie un timp de reflecţie şi rugăciune personală până la miezul zilei, după care s-au reunit la sanctuar, în faţa lui Isus euharisticul şi a icoanei Maicii Sfinte de la Cacica, pentru a se ruga împreună Sfântul Rozariu şi Ora medie. În ultima parte a întâlnirii, fraţii s-au putut bucura de o agapă fraternă, luând împreună prânzul oferit cu multă generozitate şi ospitalitate de comunitatea fraţilor din Cacica.

Mulţumim Domnului şi fraţilor care au găzduit această întâlnire de reculegere şi fraternitate, sub privirile Maicii Sfinte şi sub soarele minunat al Bucovinei.

Album Foto:

Distribuie cu: