Loading...

Zi de reculegere la Bacău

Joi, 18 octombrie 2018, în conventul „Sf. Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria” din Bacău a avut loc ziua de reculegere lunară pentru cele patru convente din zona Bacău.

Reculegere la Bacău

Distribuie cu:

Introducerea și prezentarea spirituală, a fost susținută de fr. Virgil Blaj, iar tematică a vizat dorința sufletului de a-L cunoaște și iubi pe Dumnezeu prin lectura spirituală zilnică, care nu poate să lipsească din viața unui frate franciscan.

Un model recent de disciplină spirituală și practicare a credinței îl descoperim în viața fericitei Veronica Antal, care prin simplitate și coerență evanghelică și-a croit drumul spre cer. Lectura spirituală era o constantă zilnică în viața ei, fapt ce a ajutat-o să se adape din oceanul milostivirii divine.

Atunci, când lipsesc persoanele care să ne însoțească în drumul spiritual sau nu găsim îndrumători capabili care să intuiască și să ne ajute suficient în dorințele, căutările și nevoile noastre spirituale – în această privință sfânta Tereza din Avila a scris pagini memorabile -, putem apela cu încredere la experienţa de credinţă pe care autorii spirituali au transpus-o în operele lor şi cu siguranţă vom găsi sfaturi, confirmări, provocări, îndemnuri care să ni se potrivească, să ne trezească dorinţe profunde de Dumnezeu, să ne inspire propuneri bune şi hotărâri concrete, să ne înveţe ştiinţa lui Cristos, cum spune Apostolul, pentru desăvârşirea sfinţilor în vederea lucrării slujirii spre edificarea trupului lui Cristos, până când vom ajunge toţi la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la omul desăvârşit, la măsura staturii plinătăţii lui Cristos (Ef 4,12-13).

După expunerea tematicii a urmat o oră de reflecție personală, iar de la 11.30  la 12.30 ne-am prezentat în fața lui Isus din Preasfântul Sacrament pentru a ne manifesta recunoștința și bucuria de a fi copii ai Mariei, regina rozariului.

Pace și Bine!

Album Foto:

Distribuie cu: