Loading...

Zi de reculegere la Bacău

Joi, 29 octombrie 2020, conventul „Sf. Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria” din Bacău a fost gazda zilei de reculegere lunară pentru cele patru convente din zona Bacău (Luizi-Călugăra, Bacău, Prăjești și Târgu Trotuș).

Frații din zona Bacău reuniți pentru ziua de reculegere

Distribuie cu:

În jurul orei 9:30, părintele vicar provincial Dumea Emilian-Ionel ne-a prezentat tema reculegerii ce a avut ca titlu „Să aveți grijă de sufletele voastre și de cele ale fraților voștri”. Textele ce ne-au ghidat pe tot parcursul acestei zile au fost preluate din evanghelia după sf. Matei (23,8-12) și o parte din „Scrisoarea Miniștrilor Generali Franciscani”, text ce ne vorbește despre cum să ne ferim de un stil de viață „anti-franciscan”.

Au fost aduse în prim plan două atitudini ce pot „răni” viața fraternă a unui frate: atitudinea de a fii „botos”, închis în încăpățânare, cu o falsă umilință (tristă și apăsătoare) și atitudinea de a evita situații și persoane greu de înfruntat, știind că acceptarea dificultăților ne pot oferi oportunitatea de a învăța ceva nou, de a „muri pentru a învia”.

După un timp de meditație și de reflecție personală, începând cu ora 11.45, frații s-au adunat în biserică pentru a se rugat sfântul Rozariu.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o agapă frățească pregătită cu toată generozitatea și bucuria de frații conventului din Bacău, în cadrul căreia am sărbătorit și ziua de naștere a fratelui Patraş Dumitru.

Album Foto:

Distribuie cu: