Loading...

Zi de înălțare spirituală la Bacău

Duminică, 15 noiembrie 2020, la Biserica Romano-Catolică „Ss. Apostoli Petru și Paul” din Bacău, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, un număr de 16 frați și surori au făcut profesiunea de viață evanghelică în Ordinul Franciscan Secular, în mod public, pentru a-l urma pe Isus Cristos după învățătura și pilda sfântului Francisc din Assisi.

Zi de bucurie şi de înălțare spirituală la Bacău

Distribuie cu:

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași împreună cu pr. Damian Pătrașcu, ministru provincial, pr. decan Isidor Dâscă, pr. asistent spiritual național Cristian Blăjuț, pr. Anton Acatrinei și alți preoți. La eveniment au participat frați și surori din mai multe fraternități terțiare din regiunea Moldovei alături de foarte mulți credincioși.

În cuvântul său de învățătură Preasfințitul episcop Iosif Păuleț i-a îndemnat pe toți cei care fac parte din Familia Franciscană și pe oricare creștin să practice caritatea, asemenea sfintei Elisabeta a Ungariei, patroana spirituală a Ordinului Franciscan Secular, care este comemorată pe 17 noiembrie și care în timpul scurt al vieții sale (24 ani) a săvârșit multe fapte din iubire. Sfânta Elisabeta a fost sfânta care i-a ajutat pe cei săraci și pe cei bolnavi, care a văzut în chipul lor pe Cristos suferind și care a știut foarte bine să-și valorifice talanții primiți de la Dumnezeu. Ea ca și Fericita Veronica Antal, patroana terțiarilor din regiunea Moldova au trăit puțin dar bine, fiind exemple de urmat. 

Îndemnul final al Preasfințitului episcop Iosif Păuleț a fost să valorificăm talanții primiți de la Dumnezeu pentru că va veni o zi când va trebui să dăm cont în fața lui Dumnezeu.

Sărbătoarea a fost prilej de comuniune și bucurie trăită în credință pentru Ordinul Franciscan Secular și va rămâne o zi de neuitat.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru chemarea universală la sfințenie și în mod particular Sfintei Elisabeta îi cerem să mijlocească haruri pentru toți frații și surorile Ordinului care au decis să observe într-un mod mai perfect Evanghelia lui Cristos după inspirația Sfântului Francisc din Assisi.

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: