Loading...

Weekend formativ la Prăjești

În zilele de 26 și 27 februarie 2022, la Casa de Postulandat de la Prăjești, județul Bacău, s-a desfășurat weekend-ul formativ cu tema „Virtuțile sfântului Francisc din Assisi”.

Weekend formativ pentru tineri la Prăjești

Distribuie cu:

În dimineața zilei de sâmbătă, cei 13 tineri participanți, însoțiți de frații de la postulandat, au avut posibilitatea să viziteze Casa Memorială și Mormântul slujitorului lui Dumnezeu preot medic Martin Benedict, din localitatea Galbeni (BC), unde au dedicat un moment de rugăciune pentru pace în Ucraina. Pr. Eusebio Bejan, Vice postulator al cauzei acestui slujitor al lui Dumnezeu, le-a vorbit participanților despre viața și virtuțile preotului Martin Benedict, îndemnându-i totodată să-i imite exemplul de sfințenie în acest pelerinaj pământesc.

După-amiază, după ce au înțeles mai profund spiritul franciscan la lumina exemplului fratelui Martin Benedict, pr. Vlad-Bogdan Bejan le-a prezentat tinerilor câteva dintre virtuțile care au caracterizat viața sfântului Francisc de Assisi, precum: credința, speranța, iubirea, sărăcia, umilința, simplitatea, ascultarea, răbdarea și bunătatea. Acestea l-au ajutat pe Sărăcuțul din Assisi să trăiască în comuniune cu Dumnezeu, cu aproapele, în armonie cu întreaga creație, în bucurie și pace.

Reflecțiile la lumina Cuvântului lui Dumnezeu din cadrul Sfintelor Liturghii celebrate de către frații de la Casa de Postulandat, celelalte momentele de rugăciune comunitară, diferitele activități și clipele de destindere și de comuniune, au reprezentat pentru tinerii prezenți posibilități reale de creștere și de îmbogățire umană și spirituală.

Invocăm asupra fiecăruia dintre ei lumina și binecuvântarea lui Dumnezeu.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 1 martie 2022

Distribuie cu: