Loading...

Vizitarea fraților români din Germania

În perioada 23-27 octombrie 2017, Asistentul general FIMP, fr. Joaquin Ángel Agesta, și Asistentul general CEF, fr. Miljenko Hontić, au vizitat frații români ce activează în Germania.

Vizita fraților din Germania

Distribuie cu:

Activitatea fraților români se desfășoară în sudul Germaniei, în landul Bavaria, aproape de conventul Maria Eck, aparținând Provinciei „Sfânta Elisabeta” – Germania.

În prezent, aceștia se situează în localitățile din Bergen, Grabenstät și Chieming, în apropiere de lacul Chiemsee. În aceste teritorii se găsesc 8 frați ai Provinciei „Sf. Iosif” din România, în frunte cu fr. Gabriel Budău, care este și Delegat provincial și paroh. Frații slujesc în două unități parohiale cu patru biserici; fiecare dintre aceste localități cândva au fost parohii de sine stătătoare. Întâlnirea a avut drept scop cunoașterea situației actuale a acestor prezențe și dialogul cu frații cu privire la viitoarea misiune în Germania. Pe lângă cei 8 frați se mai găsesc alți doi frați în conventul din Köln (Provincia de Germania), unul ca vicar parohial la Parohia S. Kolumba și confesor la Minoritenkirche, iar celălalt studiază limba germană în vederea activităților din Germania. Cei doi Asistenți generali (FIMP – Foederatio Inter-mediterannea Ministri Provinciali și CEF – Centralis Europae Foederatio), împreună cu Delegatul provincial, au vizitat și această comunitate.

În ultima zi, la întâlnire a fost prezent și Ministrul provincial al provinciei germane, fr. Bernhardin Seither. De câtva timp se dorește o colaborare tot mai strânsă între cele două Provincii, cea din România și cea din Germania. Întâlnirea a fost foarte fructuoasă și plăcută, atât din partea celor doi Asistenți generali, cât și din partea fraților din Germania.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: