Loading...

Vizita Patriarhului Bartolomeu la Sfinții Apostoli

Patriarhul ecumenic de Constantinopol va vizita în ziua de 23 mai 2018 Bazilica romană „Sfinții Apostoli”, pentru a cinsti relicvele apostolilor Filip și Iacob.

Papa Francisc și Patriarhul Bartolomeu

Distribuie cu:

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul ecumenic de Constantinopol, în după amiaza zilei de miercuri 23 mai 2018, va vizita Bazilica „Sfinților Apostoli” din Roma, pentru a venera relicvele apostolilor Filip și Iacob. Vizita a fost anunțată de către parohul bazilicii, fr. Agnello Stoia, în buletinul lunar „San Bonaventura informa”. Confirmarea vizitei a venit din partea Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

Patriarhul va prezida un moment de rugăciune în Bazilică, începând cu ora 18.30, în cadrul căruia vor fi venerate relicvele apostolilor Filip și Iacob, iar la final Patriarhul va saluta comunitatea fraților minori conventuali adunați împreună cu Ministrul general, fr. Marco Tasca, de asemenea, pe toți membrii Curiei generale, comunitățile romane și pe credincioșii prezenți.

Fr. Agnello Stoia și-a exprimat bucuria pentru „vizita Sanctității Sale Bartolomeu, care a acceptat astfel invitația, adresată în mai multe rânduri, să viziteze Bazilica în care sunt păstrate și cinstite relicvele celor doi apostoli și martiri”. Pentru părintele paroh este „un semn de mare atenție acordat dialogului și fraternității dintre Biserici, cea catolică și cea ortodoxă, considerându-i pe papa Francisc și pe patriarhul Bartolomeu doi artizani neobosiți ai acestui itinerar”.

[ *** ]

Material apărut pe www.seraphicum.org

 

Distribuie cu: