Loading...

Vizită canonică în Custodie

În zilele 11-19 februarie 2018 a avut loc în Custodia de Orient și Țara Sfântă vizita canonică a Ministrului provincial, fr. Teofil Petrișor. El i-a vizitat mai întâi pe frații din Liban (11-15), pentru ca apoi să-i viziteze pe cei din Turcia (16-21).

Vizită canonică în Custodie

Distribuie cu:

El a dorit să fie și o vizită fraternă pentru a cunoaște mai bine realitățile Orientului Mijlociu, prezență încredințată Provinciei române în anul 2010. În Liban, la Sin El Fil, a trăit împreună cu frații într-un climat fratern, participând la momentele festive ale comunității parohiale. I-a întâlnit pe mulți dintre tinerii scoutiști și cercetași, precum și pe tinerii care frecventează centrul de cateheze.

După o scurtă vizită a cedrilor de pe vârful Munților Libanului, a sosit la Zahle (Bekka), cu confratele nostru, mons. César Essayan, Vicar apostolic pentru ritul latin din Beirut, închizând astfel ziua de marți. Aici a celebrat, a doua zi, începerea Postului Mare, împărtășind cu frații momentele zilnice ce țin de casa de formare a Custodiei, fiindu-i adus la cunoștință stadiul lucrărilor, după care s-a îndreptat spre schitul „Sfânta Clara” și Centrul Social „Sfântul Anton”. A încheiat vizita în țara Cedrilor cu o vizită pe terenul de la Deir el Qamar (Chouf).

În Turcia a vizitat, la Istanbul, cele două convente de pe malul european al Bosforului. În conventul de pe principala arteră pietonală a districtului Beyoǧlu a cunoscut angajamentul pastoral al fraților implicați în activitatea numeroaselor grupuri parohiale și deschiderea spre islam.

Depărtându-se de Marea Marmara a ajuns în conventul din Büyükdere, unde a respirat liniștea micuțului oraș și pacea unui loc nu departe de Marea Neagră. Tot în aceste zile, un frate de la Iskenderun a prezentat situația și angajamentul lor în Vicariatul Apostolic din Anatolia.

În finalul vizitei, la Istanbul a avut loc o sesiune a definitoriului custodial, la care au participat toții consilierii Custodiei, moment în care au fost împărtășite de către Ministrul provincial primele impresii ale vizitei canonice și, printre altele, a fost pregătit următorul Capitul Custodial ordinar ce va avea loc în perioada 9-13 aprilie 2018.

Album Foto:

Distribuie cu: