Loading...

Viișoara: Zi de reculegere

Într-o oază de soare de care ne-am bucurat mai ales după proclamarea Cuvântului, sâmbătă 18 noiembrie 2017, frații comunității de la Institutul Teologic Franciscan au dat curs zilei de reculegere.

Zi de reculegere

Distribuie cu:

Călăuziți de Sfânta Fecioară Maria, Maica Unității și într-un ambient de toamnă târzie, ne-am lăsat cufundați în tăcerea care ne-a înconjurat, păstrând în inimă lumina Cuvântului, urcând, „după puterea fiecăruia” Muntele Întâlnirii cu Dumnezeu. Departe de activitățile cotidiene, am putut medita la talanții pe care ni i-a dăruit Dumnezeu, cerându-i lumina Duhului Sfânt pentru a fi creativi în a aduce roade. Fără a cădea în pasivitate sau chiar în lenevie, Evanghelia e o invitație să ne numărăm printre slujitorii care văd în misiunea primită încrederea lui Dumnezeu în fiecare dintre noi, acceptând-o cu bucurie. „Diferența dintre cei doi servitori și al treilea este diferența dintre adepții care se supun însărcinării primite cu bucurie și cei care o fac cu frică, preocupați numai de securitatea personală”.

Prânzul frugal ne-a ajutat să păstrăm intimitatea întâlnirii cu Dumnezeu, permițându-ne să reflectăm mai mult asupra faptului de a fi mereu trezi, încercând să participăm la acea lucrare intimă prin care să facem ca „adevărul revelat să ne locuiască în chip fertil, să ne transforme, să se resoarbă în chimia unică a persoanei tale”. Numai așa ne putem hrăni, hrănind cu bucurie pe alții, dând astfel gust acțiunii noastre.

Celebrarea Sfintei Liturghii și împărtășirea cu ceilalți a ecoului pe care l-a adus Cuvântul evanghelic în inima fiecăruia, au completat trăirea intensă a zilei.

Faptul de a ieși din obișnuință, a te bucura de simpla prezență a fratelui de lângă tine, fără să fi mereu cu gândul la ceea ce trebuie să faci, m-a făcut să văd mai bine cum o zi trăită cu Dumnezeu mă poate ajuta să regăsesc bucuria lucrurilor simple și a păcii care vine de la Dumnezeu, pace mai greu de atins și păstrat în iureșul activităților de zi cu zi.

Album Foto:

Distribuie cu: