Loading...

Viișoara: O zi altfel

Miercuri, 24 aprilie 2019, 33 de persoane consacrate din zona Roman au avut parte de „o zi altfel”, o îmbinare între pelerinaj şi excursie. O zi în care l-am lăudat pe Domnul într-un loc retras, mai exact la mănăstirea benedictină „Maica Unităţii” de la Viişoara. De aici am coborât în oraşul Piatra Neamţ pentru a urca pe munte unde să contemplăm creaţia cu frumuseţile sale.

O zi altfel, o zi de Emaus, pentru persoane consacrate din zona Roman

Distribuie cu:

În cea de-a patra zi a Paştelui, persoanele consacrate din Zona Roman au experimentat împreună „o zi altfel”. A fost o zi de Emaus! A fost o zi extraordinară! O îmbinare între pelerinaj şi excursie. Cei trei responsabili ai zonei, sora Alina Rîtan, sora Lidia Ciobanu şi pr. Mihai Afrenţoae, au organizat programul acestei zile foarte bine şi plăcut.

Dimineaţa, am pornit în pelerinaj la mănăstirea benedictină „Maica Unităţii” din Viişoara. Deşi cerul era înnorat, starea de spirit a participanţilor nu a fost afectată. Ne-am rugat cu bucurie sfântul Rozariu pe care l-am încununat cu cântece frumoase de Paşti.

După ce am ajuns pe munte la mănăstirea „Maica Unităţii”, cele patru surori benedictine ne-au primit cu căldură. Sr. Lauretana ne-a prezentat istoria mănăstirii. Sr. Agnes ne-a vorbit despre spiritualitatea benedictină şi programul zilnic al surorilor în mănăstire. O altă soră ne-a recitat o poezie, compusă personal. De asemenea, au răspuns la toate întrebările noastre. Apoi am participat împreună la sfânta Liturghie celebrată de pr. Mihai Afrenţoae şi pr. Adrian Mihălcuţ care ne-a explicat scripturile. După sfânta Liturghie soarele ne-a zâmbit din nou şi astfel am putut admira frumuseţea locurilor.

De aici am mers împreună să luăm prânzul într-un loc liniştit, cu copaci înfloriţi, cu iaz pe care se plimbau lebede şi gâşte, un loc propice pentru relaxare. După prânz ne-am îndreptat către al treilea popas al zilei, în oraşul Piatra Neamţ, unde am urcat pe munte cu telegondola. Multe dintre surori au fost pentru prima dată în oraşul Piatra Neamţ şi cu telegondola. Soarele strălucea, panorama era minunată. Cei mai tineri au urcat mai departe pe munte, cei mai în vârstă s-au bucurat de priveliştea frumoasă. A fost o experienţă unică pentru toată lumea.

În drum spre casă am intonat un cântec de mulţumire Domnului pentru această zi frumoasă de Emaus, care a fost într-adevăr „o zi altfel”.

Album Foto:

Distribuie cu: