Loading...

Viișoara: Momente de pace

Zile de reculegere pentru tinerii din 5 parohii. Aproximativ 15 persoane au participat în perioada 6-9 mai 2021 la exercițiile spirituale organizate la mănăstirea benedictină „Maica Unității” din Viișoara. 

15 tineri la exercițiile spirituale de la Viișoara

Distribuie cu:

Împărăția cerului este asemenea unui negustor care caută mărgăritare frumoase este tema care i-a însoțit pe tineri în aceste trei zile de exerciții spirituale ținute de părintele Romică-Irimia Pal.

Încă din prima seară, tinerii au fost invitați să se concentreze asupra zgomotului asurzitor al silențium-ului, urmând ca în următoarele zile să se focuseze pe parabola tânărului bogat.

Aceste zile le-a adus tinerilor adevărate provocări născându-se în mintea lor  o serie de întrebări existențiale. Care este sensul lor în viață? Ce visuri au? Unde se văd peste zece ani? Cum trebuie să îl iubească pe aproapele? Întrebări care i-a ajutat să se descopere pe ei înșiși și să își consolideze relația lor cu Dumnezeu.

Pe lângă momentele de rugăciune și de meditație, aceștia au putut să interacționeze și cu surorile benedictine. Cunoscându-le, au rămas plăcut impresionați de viața acestora și de faptul că ele au ales să își petreacă întreaga lor viață retrase de lume în rugăciune și contemplație față de Dumnezeu.

Cele trei zile de exerciții spirituale s-au încheiat cu Sfânta Liturghie, unde tinerii au expus în fața lui Dumnezeu propunerile și gândurile cu care pleacă acasă. De asemenea, aceștia au înțeles faptul că liniștea e importantă și la fel de importantă este și autocunoașterea, momentele de meditație în care să stea cu ei înșiși și să se întrebe: ,,Ce fac eu acum ca să fiu cu adevărat fericit mâine?”

* * *

În perioada 6-9 mai 2021, la Mănăstirea „Maica Unității” a Surorilor Benedictine din Viișoara, s-au organizat, prin…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Duminică, 9 mai 2021

Distribuie cu: