Loading...

Veronica Antal către tineri

Aș vrea să vă vorbesc la inimă fiecăruia dintre voi, asigurându-vă de mijlocirea mea în a vă ajuta să vă trăiți tinerețea la maxim, cu intensitate și entuziasm, sub privirile lui Isus și ale Mariei. Curaj, dragii mei! Curaj!

Veronica Antal către tineri

Distribuie cu:

Să nu vă fie teamă să cultivați în viață adevăratele valori umane și creștine, care dau sănătate vieții voastre și vă fac cu adevărat fericiți!

Să nu vă fie teamă să vă luați în serios credința, trăind-o cu responsabilitate, implicare și bucurie! Să nu vă fie teamă să-l aveți pe Isus ca prieten, să-l luați cu voi peste tot, să faceți cunoștință tuturor cu El. Să nu vă fie rușine cu Isus! El nu vă ia nimic, nu vă știrbește, nici umbrește tinerețea, dimpotrivă vă dă totul, vă face frumoși în interior și în exterior! Curaj! Nu ezitați să credeți în visul măreț și frumos pe care Dumnezeu îl are cu fiecare dintre voi! Vă îndemn să fiți protagoniști într-o Biserică care are nevoie de voi, de elanul vostru, de entuziasmul vostru, pentru a fi mai dinamică și mai creativă.

Dar mai ales să aveți curajul să vă îngrijiți de frumusețea interioară, frumusețea unei inimi curate; chiar dacă unii vă fac să credeți că nu mai este la modă virtutea curăției, să nu vă lăsați amăgiți.

Fetelor, nu ezitați să dați un sens profund și luminos feminității voastre; într-o societate în care trupul este mercantilizat, vândut, expus, trădat să aveți curajul de a combate pentru a vă păstra frumusețea adevărată care vine din interior, dintr-un suflet curat, luminos, plin de iubire, locuit de Dumnezeu.

Băieților, să știți că nu vă port pică! Vă implor, în schimb, să aveți curajul de a păstra și apăra frumusețea interioară în voi și să o respectați cu sfințenie în ceilalți, ținându-vă departe de orice formă de violență, de derâdere și de dispreț.

Nu lăsați pe nimeni să stingă în sufletele voastre optimismul și speranța! Ele vă vor da tăria și forța necesară pentru a combate orice rău și adversitate! Să nu vă lăsați niciodată bătuți! Binele va învinge! Frumusețea iubirii va străluci mereu! Voi sunteți speranța lumii și a Bisericii! Isus se bazează pe voi! Biserica se bazează pe voi!

Vă îmbrățișez în lumină, pe fiecare în parte, din veșnicie!

Drum bun în peregrinarea credinței! Vă aștept cu drag acasă. 

Veronica,
Martira de la Nisiporești

(text compus de fr. Marius-Petru Bîlha)

Distribuie cu: