Loading...

VERONICA ANTAL

22 SEPTEMBRIE 2018


 

BEATIFICAREA SLUJITOAREI LUI DUMNEZEU VERONICA ANTAL 

Informații practice pentru pelerini

Beatificarea slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, fecioară și martiră, eveniment unic în țară, fiind prima laică ridicată la cinstea altarului în România, va avea loc la Nisiporești, jud. Neamț, în biserica parohială, la data de 22 septembrie 2018. Sfânta Liturghie va începe la ora 11.00. Sunt așteptați mulți credincioși din dieceza de Iași, din țară și din străinătate.

 

Localitatea Nisiporești, jud. Neamț se află pe drumul E85, la 25 de kilometri distanță de Roman direcția Suceava (aproape de Hanul Ancuței). Pelerinii vor sosi cu autocarele, microbuzele și cu mașinile personale. Locurile de parcare vor urma să fie stabilite împreună cu instituțiile competente pentru aceste evenimente. Odată ajunși la Nisiporești, pelerinii vor putea solicita informații de la voluntarii care vor fi prezenți în toate locurile de primire și de celebrare.

 

 

Celebrarea Sfintei Liturghii va avea loc în biserică. Accesul în biserică este rezervat preoților, persoanelor consacrate, corului și persoanelor care vor primi „invitație-bilet acces în biserică”.  Ceilalți pelerini vor avea un spațiu rezervat în „zona credincioși” (unde vor intra fără a avea nevoie de bilet), și de unde pot urmări celebrarea pe câteva ecrane cu led-uri. De asemenea accesul la criptă se va face prin spatele bisericii.

 

 

Preoții, având doar alba, își vor ocupa locul direct în biserică, unde vor primi o stolă specială. Pelerinii vor primi la punctele de primire o eșarfă cu evenimentul beatificării.

 

Liturghia de beatificare va fi transmisă direct prin internet și prin canalul „Radio Maria”.

 

Invitație – bilet acces în biserică” (circa 800) vor primi rudele, reprezentanții Ordinului Franciscan Secular (terțiarii), autoritățile și invitații din partea episcopiei și ai provinciei.

 

Persoanele de contact pentru acest eveniment sunt: pr. Anton Bogdănel /tel. 0765520541; pr. Fabian Blaj/ tel. 0764881024; pr. Sorin Giurgi/tel. 0766406990.

***

Alte informații, actualizări și modificări vor fi transmise pe site-ul diecezei și al provinciei.

Vă așteptăm!

 


Programul spiritual pentru beatificarea slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal

Vineri, 21 septembrie:
ora 18:00 – Sf. Liturghie
ora 19:00 – Veghe de rugăciune (Adorație Euharitică și Sfântul Rozariu)
N.B. Biserica va rămâne deschisă toată noaptea, pentru cei care doresc să se roage și să meargă la cripta Slujitoarei lui Dumnezeu

Sâmbătă, 22 septembrie:
ora 11:00 – Sf. Liturghie solemnă și beatificarea Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, prezidată de ES Giovanni Angelo Card. Becciu, Prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților

Duminică, 23 septembrie:
ora 11:00 – Sf. Liturghie solemnă, de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru beatificarea Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal


Imnul Fericitei Veronica Antal – (T: Pr. Iosif Diac; M: Pr. Cristian Dumea)

 


Imnul Fericitei Veronica Antal – (Audio: înregistrare cu corul Parohiei „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Galați)

 

 

Pagină în construcție