Loading...

Vatican: Papa i-a primit în audiență pe Miniștri generali franciscani

Sfântului Părinte i-a fost prezentată cererea de a se putea acorda și fraților care nu sunt preoți slujiri de guardian, custode și ministru.

Papa i-a primit în audiență pe Miniștri generali franciscani.

Distribuie cu:

Luni 10 aprilie 2017, papa Francisc i-a primit în audiență pe cei patru Miniștri generali ai Ordinelor Franciscane: fr. Marco Tasca OFMConv, fr. Michael Perry OFM, fr. Mauro Johri OFMCap și fr. Nicholas Polichnowski TOR

În timpul întâlnirii, Miniștrii generali i-au prezentat Sfântului Părinte proiectul Universității Franciscane, a comunității mixte din Țara Sfântă, a inițiativelor comune și fraterne prevăzute pentru marcarea centenarului bulei Ite vos și a vizitei sfântului Francisc la sultanul Malik al-Kamil (Egipt).

De asemenea, Sfântului Părinte i-a fost prezentată cererea de a se putea acorda și fraților care nu sunt preoți slujiri de guardian, custode și ministru.

În sfârșit, i-au cerut Papei Francisc să primească într-o audiență specială pe toți frații care vor veni la Roma în data de 29 noiembrie 2017, cu ocazia aniversării aprobării regulii Ordinului nostru.

(traducere din limba italiană de fr. Virgil Blaj)

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

 

Album Foto:

Distribuie cu: