Loading...

Vatican: Emisie filatelică

Oficiul poștal și filatelic al Vaticanului dedică un timbru poștal special sfântului Anton de Padova, disponibil din 25 mai 2021, cu prilejul celui de-al VIII-lea centenar de la sosirea sa în Italia.

Timbru poștal special în cinstea sfântului Anton de Padova

Distribuie cu:

Fila filatelică, pe care Oficiul poștal și filatelic vatican o dedică aniversării celor 800 de ani de la sosirea Sfântului în Italia, îl reprezintă pe sfântul Anton cu Pruncul Isus și crinul în mână, dar și cu bastonul pelerinului și desaga în spate.

Noua emisie filatelică va fi disponibilă începând cu data de 25 mai 2021, recent însă a fost dezvăluită reprezentarea, opera artistei Bimba Landmann, și specificațiile sale: timbrul, cu valoarea de 2,40 euro, este inserat într-o filă filatelică reprezentând drumul parcurs spre Padova de sfântul Anton la sosirea sa în Italia.

Pe hartă putem recunoaște Capo Milazzo, locul naufragiului său la începutul primăverii anului 1221; Messina, unde tânărul frate a fost primit; Assisi, unde pe 30 mai al aceluiași an l-a întâlnit pentru prima dată pe sfântul Francisc; Padova, unde se păstrează amintirea și osemintele sale pământești.

Fratele Anton, scrie comunicatul vatican, „însuflețit de Duhul Sfânt, s-a făcut cunoscut și apreciat ca un mare om al Evangheliei și al carității, prieten al lui Dumnezeu și prieten al oamenilor, în special al celor mai săraci, atât de mult încât el rămâne și azi în inimile tuturor, cunoscut în fiecare colț al lumii cu numele de Sfântul Anton de Padova”.

* * *

După un material apărut pe www.antonio2022.org

Album Foto:

Distribuie cu: