Loading...

Un nou număr al revistei „Mesagerul sfântului Anton”

Dragi cititori, înconjuraţi de florile de gheaţă ale iernii, vă propunem spre lectură primul număr pe anul 2018 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Sperăm ca acesta să încălzească sufletele dumneavoastră, în ciuda frigului caracteristic anotimpului. Ca noutate, în paginile destinate celor 360° veţi găsi o rubrică, îngrijită de fratele Gabriel Bejan, destinată unor reflecţii inspirate din magisteriul Bisericii şi, mai cu seamă, din gândirea Papei Francisc.

Mesagerul sfântului Anton - nr. 146

Distribuie cu:

În Dosar, domnul Ştefan Nicolae, fost ambasador în diferite ţări, prezintă situaţia din ultima parte a anului 2017 din Catalonia. Printr-o analiză pertinentă, bine documentată şi mai mult decât autorizată a situaţiei sociale şi politice din Spania, autorul ajunge la concluzia că ceea ce se întâmplă în Catalonia „nu este un caz izolat, ci unul care stimulează exerciţii pentru jocuri geopolitice de o anvergură mult mai mare”. Se pare că, în cele aproape 100 de cazuri din Europa similare Cataloniei, interesele personale ale unor oameni sau facţiuni politice prevalează asupra intereselor naţionale. Ca să nu mai vorbim despre interesele unor state de a divide pentru a conduce, divide et impera.

În Rubrica biblică se caută răspuns la o întrebare delicată actuală din spiritualitatea creştină: Dumnezeu pune la încercare? Autorul, părintele Cristian Clopoţel, afirmă că textul original din rugăciunea Tatăl nostru foloseşte exact cuvintele „şi nu ne duce pe noi în ispită” în originalul grecesc. Pentru creştini, cel care ispiteşte este diavolul. Care e concluzia? Veţi descoperi lecturând articolul.

Un eveniment care a marcat luna decembrie a anului 2017 a fost trecerea în casa Tatălui ceresc a regelui Mihai I. Despre figura acestui mare om vorbesc domnii Adrian Popescu şi Nicolae Prelipceanu. Primul îşi aminteşte de o întâlnire cu Mihai I la Palatul Elisabeta şi prezintă stilul regelui prin comparaţie cu Escorialul din Spania: „emană aristocraţie fără aroganţă şi maiestuozitate fără ostentaţie”.  

Vă lăsăm pe dumneavoastră plăcerea de a descoperi celelalte articole!

***

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2018. Costul abonamentului este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: Mesagerul sfântului Anton (pr. Marcelin Amariei), str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Lectură plăcută!

Album Foto:

Distribuie cu: