Loading...

Un nou Ministru general OFM

Marți, 13 iulie 2021, la Colegiul Internațional „Sf. Laurențiu de Brindisi” din Roma, cardinalul João Braz de Aviz, prefectul Congregaţiei pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică, desemnat cardinal delegat de papa Francisc pentru a prezida Capitulul general al Ordinului Fraţilor Minori a făcut publică vestea că fratele Massimo Fusarelli  a fost ales noul Ministru general OFM pentru șesenalul 2021-2027.

Fr. Massimo Fusarelli, noul Ministru general al Ordinului Fraților Minori

Distribuie cu:

Fr. Massimo s-a născut la Roma la 30 martie 1963. A făcut profesiunea simplă la 20 iulie 1983, profesiunea solemnă la 8 ianuarie 1989, iar la 30 septembrie 1989 a fost hirotonit preot.

A fost definitor provincial, animator al pastorației vocaționale și responsabil cu formarea permanentă. A fost ales guardian de mai multe ori, secretar general pentru formare și studii, din 2003 până în 2009; vizitator general pentru provincia de Napoli, apoi pentru procesul de unificare a Provinciilor din Italia de Nord. Până în prezent era ministru provincial al Provinciei „Sfântul Bonaventura” din regiunile Lazio și Abruzzo, guardian și paroh la „S. Francesco a Ripa” din Roma.

Din partea Ordinului Fraților Minori Conventuali îl asigurăm de rugăciunea noastră și îi transmitem urările noastre sincere pentru o slujire rodnică în Ordinul Fraților Minori și Biserică.

*

După un material apărut pe www.ofmconv.net

Distribuie cu: