Loading...

Un drum spre înălțime

Provincia Franciscană din România, prin intermediul pr. Ioan Butacu, a organizat un campus itinerant pentru tineri în Munții Călimani, în perioada 30 iulie – 5 august 2018. La acest campus au participat 37 de tineri din mai multe județe. Programul zilnic a cuprins: un traseu pe munte cu cortul, Sfânta Liturghie, rugăciunea de dimineață și seară, momente de împărtășire și comuniune.

Campus itinerant în munți

Distribuie cu:

Traseul parcurs: Gura Haitii – Vf. Călimanul Cerbului – Vf. Iezerul Călimanului – Vf. Rătițiş- Vf. Călimani – Vf. Tămău – Stâncile 12 Apostoli – Neagra Şarului.

Am plecat de la mănăstirea franciscană din Bacău, unde ne-am împărțit mâncarea și toate cele necesare unei săptămâni. Pentru a urca pe munte era necesar să lăsăm în urmă zgomotul vieții de zi cu zi, telefonul, grijile etc. Greutatea mai mare nu e era în rucsac, ci în mințile noastre împovărate cu gânduri și griji. Poveri pe care le-am așezat, în cele din urmă, printre copaci, printre tufele de fructe de pădure.

Muntele a fost o provocare, care ne-a testat limitele, ne-a făcut mai blânzi, ne-a învățat să trăim împreună, ne-a ajutat să ne descoperim unii pe alții, ne-a învățat să-i ajutăm pe cei mai fragili. Pe parcurs fiecare dintre noi a devenit un înger pentru celălalt, prin modul de a vedea, a simți, a asculta, a-l ajuta, a încuraja, a dărui și a-l ajuta să se ridice pe aproapele. Drumul muntelui a fost drumul încercării.

Rugăciunea a fost firul care ne-a însoțit în fiecare zi, prin rugăciunea de dimineață și cea de seară. „Minunat modul în care fiecare lucru mic poate deveni o bucurie așa de mare”, spunea Silvia. Cerul senin și înstelat ne-a îmbrățișat într-o atmosferă de pace și fraternitate, ascultând și el poveștile și cântecele noastre, tresărind și el la jarul aprins ce dansează în înălțime ca un spectacol de artificii.

După cucerirea muntelui, am înțeles că fiecare dintre noi avem de urcat muntele vieții; este important să privești spre sus, pentru a vedea pentru ceea ce ești creat.

„Lăudaţi pe Domnul din ceruri, lăudaţi-L pe El întru cele înalte.
Lăudaţi-L pe El toţi îngerii Lui, lăudaţi-L pe El toate puterile Lui.
Lăudați-l pe El soarele și luna, lăudați-L pe El toate stelele și lumina” (Ps 48,1-3).

Album Foto:

Distribuie cu: