Loading...

Turcia: Ziua misionarilor martiri

În ziua de 24 martie se va celebra „Ziua de rugăciune și de post în amintirea misionarilor martiri”. Celebrarea zilei a apărut în anul 1993 din inițiativa Mișcării Misionare a Tinerilor, cu prilejul aniversării martiriului sfântului Oscar Arnulfo Romero, episcop din El Salvador.

Turcia: Ziua misionarilor martiri

Distribuie cu:

În ziua de 24 martie vor fi amintiți toți misionarii uciși în cursul anului 2018 pentru ministerul lor. Rugăciunea și postul reprezintă, astfel, un prilej pentru a reflecta la credință și la angajamentul în proclamarea Evangheliei.

În vederea pregătirii acestei zile, Frații Minori Conventuali din Istanbul au dorit să binecuvânteze icoana confraților fericiți martiri din Perù: Michał Tomaszek și Zbigniew Strzałkowski; aceștia au îndurat martiriul în ziua de 9 august 1991 la Pariacoto, comemorarea lor liturgică fiind celebrată la 7 iunie.

Ceremonia de binecuvântare a icoanei a avut loc în ziua de 15 martie 2019 și i-a reunit pe frații comunităților din Istanbul: Büyükdere (Nașterea Fericitei Fecioare Maria) și Beyoğlu (Sfântul Anton de Padova), fiind un prilej oportun de rugăciune pentru Ordin și de rugăciune pentru mărturia franciscană din Turcia.

Ceremonia a fost prezidată de către Ministrul general, fr. Marco Tasca, prezent zilele acestea în Custodia de Orient și Țara Sfântă din Turcia și Liban, tot el sfințind și icoana. Icoana a fost pictată în Bulgaria și este un dar frățesc al Delegației provinciale din Bulgaria.

Potrivit unui raport Fides (o agenție de presă a Operelor Misionare Pontificale), în cursul anului 2018 au fost uciși 40 de misionari: 35 de preoți, 1 seminarist și 4 laici, comparativ cu anul 2017 când au fost uciși 23 de misionari.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: