Loading...

Tristețe în Cetatea Vaticanului

Șoc și tristețe în Cetatea Vaticanului pentru ”teribilul” incendiu care a cuprins în seara de luni, 15 aprilie 2019, acoperișul catedralei Notre-Dame din Paris. Tabernacolul cu Sfânta Euharistie a fost salvat de furia flăcărilor.

Cununa de spini, una din gemele tezaurului religios al catedralei Notre Dame din Paris, a fost salvată.

Distribuie cu:

”Șoc și tristețe”, în Cetatea Vaticanului, la aflarea știrii privind incendiul care a afectat catedrala Notre-Dame din Paris. Într-o declarație a Sălii de Presă a Sf. Scaun, emisă de directorul ”ad interim” Alessandro Gisotti, se exprimă ”șocul și tristețea pentru știrea privind teribilul incendiu care a devastat catedrala Notre-Dame, simbol al creștinătății în Franța și în lume. Ne exprimăm apropierea față de catolicii francezi și de populația Parisului”, se mai afirmă în declarație, ”și îi asigurăm de rugăciunile noastre pe pompieri și pe cei care fac tot ce este cu putință pentru a înfrunta această situație dramatică”.

Potrivit surselor din presa franceză, preoții și pompierii au reușit să salveze tabernacolul cu Sfânta Euharistie. Totodată, au fost salvate de furia flăcărilor două dintre cele mai prețioase obiecte din tezaurul religios al catedralei: cununa de spini și mantia Sfântului Ludovic.

Autoritățile au deschis o anchetă, în timp ce liderii politic, din Franța și din alte țări, și-au arătat susținerea pentru efortul de refacere grabnică a catedralei.

***

Material apărut pe www.vaticannews.va/ro

Distribuie cu: