Loading...

A treia serie de exerciții spirituale pentru frați organizate la Traian

Temele principale au fost: genealogia lui Samuel; cântarea Anei; chemarea lui Samuel; Samuel profetul, conducătorul religios și politic; Samuel și Saul; Samuel „Gură de aur” sau comunicatorul.

A treia serie de exerciții spirituale pentru frați organizate la Traian.

Distribuie cu:

În perioada 4-9 iunie 2017, la Traian (NT), a avut loc cea de-a treia serie de exerciții spirituale pentru frații Provinciei.

Tema exercițiilor spirituale a fost „Samuel: un portret incomplet, un portret de completat”. Predicatorul exercițiilor a fost părintele Marius Taloș, cel care a știut să ne ofere suficienți stimuli pentru ca noi să avem material destul, atât pentru reflecțiile personale, cât și pentru împărtășirea de grup, care a fost noutatea exercițiilor și, în același timp, un moment binevenit de comuniune frățească. Din programul exercițiilor au făcut parte cele două meditații zilnice și o oră de împărtășire și una de adorație euharistică. Pentru ca totul să funcționeze cum se cuvine, predicatorul ne-a propus o atmosferă de tăcere, chiar și în timpul meselor. Acest lucru a fost benefic și, cred eu, a predispus mai bine frații spre meditație și reflecție profundă. Și au avut și la ce. La fiecare meditație predicatorul nu a prezentat doar lucruri referitoare la tema exercițiilor, ci a știut să ne stimuleze ca fiecare să-și analizeze propria vocație, plecând de la modelul lui Samuel. Temele principale au fost: genealogia lui Samuel; cântarea Anei; chemarea lui Samuel; Samuel profetul, conducătorul religios și politic; Samuel și Saul; Samuel „Gură de aur” sau comunicatorul.

Fiecare dintre noi a fost invitat să privească în mod retrospectiv la propria sa vocație și să descopere acele elemente și personajele cheie care au contribuit într-un mod sau altul la concretizarea vocației. Disponibilitatea pe care a arătat-o Samuel în a răspunde chemării lui Dumnezeu ar trebui să ne caracterizeze pe fiecare dintre noi.

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: